Wat zijn de medische voordelen van knoflook voor wellness

Als u knoflook thuis en in de keuken bewaart, bent u er klaar voor als u voor bepaalde ziekten onmiddellijk moet worden behandeld. Wat zijn de medische voordelen van knoflook? Dit ingrediënt kan een bloedzuiveraar zijn, die uw bloed van binnen en van buiten reinigt; een verbazingwekkende behandeling voor verkoudheid en griep; wanneer het in uw dieet de gezondheid van het hart verbetert; kan kanker voorkomen, en nog veel meer.

Dit bereik je als je thuis een knoflooktuin hebt. In bijgelovige overtuigingen en folklore is knoflook een element waarvan wordt gezegd dat het slechte geesten afweert, en het hebben van een voorraad thuis kan geluk brengen. Maar het beste is dat veel culturen in de wereld geloven dat knoflook duivels, vampiers, weerwolven en het ‘boze oog’ in Europese volksverhalen afweert.

Moeders met pasgeboren baby’s hingen knoflook in de kamer om het kind tegen boze geesten te beschermen. In Zuid-Korea beschermt het eten van knoflook voor een buitenwandeling de reiziger tegen tijgers en andere roofdieren. Wist je dat Chicago is vernoemd naar ‘knoflook’?

Bewezen gezondheidsvoordelen van knoflook

Voordat we ingaan op de medische voordelen van knoflook voor het welzijn, is het belangrijk om een ​​klein overzicht te hebben van wat deze zijn. De gewassen die het dichtst bij knoflook liggen, zijn uien, prei, bieslook en sjalotten. Inheems in het noordoosten van Iran en Centraal-Azië, is knoflook een veelgebruikte smaakmaker elders in de wereld, die duizenden jaren oud is.

Het zuivert het bloed

Op de vraag wat de medische voordelen van knoflook zijn, zou een van de meest interessante antwoorden zijn dat het het bloed zuivert. De manier waarop het bloed onder de microscoop verschijnt, evenals de samenstelling ervan, zegt veel over de gezondheid van de persoon.

Wat je kunt doen is twee teentjes knoflook met heet water uit de voorraad nemen en dit elke dag opdrinken. Als u wat wilt afvallen, kunt u de citroen in lauw water persen en elke ochtend combineren met twee teentjes knoflook. Het reinigt niet alleen het bloed van gifstoffen, maar ook het hele systeem.

Knoflook bestrijdt verkoudheid en griep

Tegenwoordig is het griepachtige coronavirus overal aanwezig en heb je tenminste griepverschijnselen, hoest en verkoudheid, dan verlicht een knoflook per dag je verstopte neus. Het verhoogt ook uw immuniteit tegen deze virussen.

Knoflook is in de geschiedenis door verschillende arbeiders gebruikt en geconsumeerd om hun immuniteit te verbeteren tijdens het werken in hun industrieën. Het ingrediënt is het beste in bouillon, hete stoofschotels en soepen, die verkoudheid, griep en sinusitis bestrijden.

Het behandelt bepaalde hartziekten

Een dagelijkse knoflook kan ook het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en een aantal hartaandoeningen behandelen vanwege zijn antioxiderende eigenschappen. De Allicin in knoflook reguleert de bloedsuikerspiegel en bloeddruk. Ken de tips bij het koken van knoflook om hun gezondheidsvoordelen en geneeskrachtige eigenschappen te behouden.

Knoflook bevat antibacteriële en parasitaire eigenschappen

Knoflook is een van de meest invloedrijke ingrediënten vanwege zijn antibacteriële en antiparasitaire eigenschappen. Al meer dan zeven millennia wordt het gebruikt om kinderen met lintwormen te behandelen. Het consumeren van knoflook kan ook bacteriën in de holte afweren.

Dit keukeningrediënt kan kanker voorkomen

Kanker is een van de belangrijkste doodsoorzaken overal ter wereld. Studies hebben aangetoond dat het dagelijks consumeren van knoflook het ontstaan ​​van kanker in de maag en het colorectum kan voorkomen. Deze versterken ook uw immuniteit tegen de dodelijke ziekte.

Het is geweldig voor huidverzorging en haarverzorging

Van knoflook en zijn componenten is bekend dat ze de huid beschermen tegen de negatieve effecten van vrije radicalen, waardoor de uitputting van collageen wordt vertraagd, een fenomeen in de menselijke gezondheid dat het lichaam tot veroudering en afname van de elasticiteit leidt.

Huid die is aangetast door schimmelinfecties, kan worden behandeld met met knoflook gevulde verbindingen. Deze zijn ook het beste bij eczeem. Ze genezen ook tegen ringwormen en voetschimmel. En als u lijdt aan dunner wordend haar, kan verrassend gemalen knoflookextract werken door dit over uw hoofdhuid te masseren, waardoor de nadelige gevolgen van haaruitval worden voorkomen en ongedaan gemaakt.

Knoflook wordt beschouwd als een levenselixer

Knoflook is inheems in gebieden over de hele wereld waar een lang leven en discussies over elixers, ondanks hun idealisme, veel zijn. Bijvoorbeeld in Azië. Knoflook is aanwezig om de eigenschappen te bieden die nodig zijn om de levensduur van individuen te verbeteren. Hoe het helpt bij het reguleren van de bloeddruk, is voldoende om te zeggen dat knoflook bijdraagt ​​aan een langere levensduur.

Omdat het ook enorm helpt bij het bestrijden van infectieziekten en het helpt bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer bij oudere groepen, is dit gezondheidsvoordeel heel goed mogelijk.

Hoeveel knoflook moet ik dagelijks eten?

Knoflook komt als ingrediënt in verschillende gerechten voor, vaak wordt een kleine portie gebruikt als onderdeel van het hele recept. Maar er zijn talloze manieren waarop u knoflook in uw anatomie kunt hebben.

De vraag is behoorlijk populair in zoekmachines zoals Google, afgezien van de hoofdvraag “wat zijn de medische voordelen van knoflook?” en dit is om te vragen hoeveel knoflook een persoon dagelijks moet eten om van deze voordelen te genieten? Studies tonen aan dat het voldoende is om een ​​teentje knoflook per dag te consumeren, maar het ontmoedigt het eten van meer dan een kruidnagel, omdat het de zogenaamde anticoagulantia kan verstoren.

De onderzoekers concludeerden dat er geen specifieke regels zijn voor het aantal kruidnagel en wat te veel van het ingrediënt is, maar er zijn bepaalde mensen, zoals degenen die een operatie ondergaan, die de inname misschien willen matigen.

Er zijn bijwerkingen die knoflook met zich mee kan brengen, die u later zult leren kennen. Meer dan een theelepel knoflook per dag kan voldoende zijn om bloedingsproblemen te voorkomen, en mensen die knoflook meerdere keren per dag consumeren, willen misschien minder knoflook eten, vooral als ze op het punt staan ​​een operatie te ondergaan.

Kan knoflook ziekten genezen?

Zowel ja als nee. Hoewel knoflook de eigenschappen heeft die ziekten bestrijden en op hun beurt genezen, zullen ze altijd samen met andere componenten, ingrediënten, fruit of groenten hebben gewerkt om dit mogelijk te maken. Het gaat tenslotte om het combineren van goede voeding en lichaamsbeweging dat u uw lichaam beschermd kunt krijgen tegen ziektes.

Volgens een rapport op Daily Mail Online heeft knoflook al lang de reputatie een wondermiddel voor verschillende ziekten te zijn. Als u zich bijvoorbeeld afvraagt ​​wat de medische voordelen van knoflook zijn, krijgt u antwoorden dat het de risico’s op maagkanker vermindert en darmkanker met tweederde vermindert.

De oude Egyptenaren hebben knoflook gebruikt om hartproblemen, hoog cholesterol, griep, hoge bloeddruk en meer bekende infecties te behandelen. Maar wat zijn de feiten, afgezien van wat er in bijgelovige overtuigingen staat?

In de afgelopen twee decennia heeft knoflook centraal gestaan ​​in verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Hoewel niet elk onderzoek deze beweringen ondersteunt dat het ziekten kan “genezen”, zijn er talloze bewijzen dat knoflook een effectieve natuurlijke formule is voor het bevorderen van gezondheid en welzijn.

De wetenschappelijke naam Allium sativum maakt knoflook tot een stof die rijk is aan dit bestanddeel. Wanneer mensen knoflook verwerken, zet het allinase-enzym deze stof om in allicine, dat achter de smaak en het aroma van knoflook zit.

Allicine is ook een van de dingen achter de therapeutische mogelijkheden van knoflook. Zodra de darm knoflook absorbeert, wordt het verwerkt om te worden geëlimineerd via het ademhalingssysteem en de huid. Dit is de reden waarom knoflook de menselijke adem beïnvloedt en ook zweten veroorzaakt bij degenen die knoflook eten.

Knoflook is echter zeer krachtig in het bestrijden en beschermen van de persoon tegen hartaandoeningen en helpt zelfs bij het reguleren van het cholesterolgehalte in het bloed.

Maar onlangs is de reputatie van dit ingrediënt als een natuurlijk genezingsmiddel in twijfel getrokken door supplementen waarvan deskundigen zeggen dat ze geen effect hebben op het cholesterolgehalte. Met andere woorden, knoflook is een element dat de persoon zou kunnen beschermen tegen de diagnose van bepaalde ziekten, maar het werkt het beste met andere bronnen en voedingsmiddelen.

Wat zijn de medische voordelen van knoflook: reinigt het het bloed?

Een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van knoflook is het griezelige vermogen om het bloed te reinigen of te zuiveren. Op dit moment zullen we je vertellen dat het het bloed reinigt van onzuiverheden. Maar hoe gaat het gebeuren?

Het bloed zorgt voor het transport van bepaalde elementen door de menselijke anatomie, van zuurstof, suiker, stollingsorganen, hormonen, vetten en cellen van het immuunsysteem. Uiteraard zijn de organen, lever en nieren, verantwoordelijk voor het zuiveren van het bloed door deze gifstoffen af ​​te breken en het afval uit het lichaam te verwijderen.

Knoflook functioneert echter van nature en is uw supplement voor het zuiveren van het bloed van deze gifstoffen. Dit gewas is betaalbaar en u hoeft geen dure diëten te besteden of te investeren om deze supplementen te kopen, alleen om uw bloed schoon en gezuiverd te houden.

Ter info, het bloed vervult deze drie hoofdfuncties: transport, bescherming en regulering. Het bloed transporteert zuurstof en kooldioxide door het ademhalingssysteem en transporteert de voedingsstoffen die het spijsverteringssysteem nodig heeft.

Het beschermt ook het lichaam tegen schadelijke micro-organismen, werkt als bescherming tegen bloedplaatjes en minimaliseert bloedverlies door lichamelijk letsel. Het bloed helpt ook bij het reguleren van de pH-waarden, het waterniveau en de temperatuur in het lichaam.

De smaak van knoflook biedt indrukwekkende voordelen voor iedereen, vooral als het wordt toegevoegd aan een verscheidenheid aan gerechten. De ontstekingsremmende eigenschappen van knoflook werken om de bloeddruk te verlagen en het cholesterolgehalte te reguleren. Het voorkomt een te hoge bloeddruk die de functies van de bloedvaten van de nieren kan verstoren. Laat de knoflook je lichaam in toom houden.

Bijwerkingen van knoflook

Knoflook is niet in alle opzichten een gunstig ingrediënt voor uw gezondheid. Het heeft zijn bijwerkingen die u misschien in overweging wilt nemen voordat u het in uw normale dieet en voedselinname opneemt. Met dank aan WebMD voor het delen van deze details.

Bij orale inname zijn de bijwerkingen:

 • Slechte adem
 • Branderig gevoel in de mond of maagstreek
 • Maagzuur
 • Misselijkheid
 • Gas
 • Braken
 • Lichaamsgeur
 • Diarree, en meer

Bij gebruik voor huidverzorging zijn de bijwerkingen:

 • Huidbeschadiging
 • Huidirritatie

Andere bijwerkingen zijn onder meer:

 • Kan de bloedsuikerspiegel te veel verlagen
 • Kan het risico op bloedingen vergroten
 • Kan de bloeddruk te veel verlagen
 • Kan het bloeden verlengen

Serres en knoflook

Een kas is een faciliteit die gewassen zoals knoflook kan verbouwen en deze in de beste omstandigheden kan houden, zelfs als ze buiten het seizoen zijn. Deze gebouwen kunnen buitenomgevingen nabootsen om de ideale habitat te bieden voor uw planten, bloemen en gewassen.

Om knoflook in kassen te laten groeien, zodat u zich kunt realiseren wat de medische voordelen zijn van knoflook voor uw welzijn, moet u bepaalde richtlijnen volgen. In een bol mogen 10-12 gewassen worden verbouwd.

Het zou niet moeilijk moeten zijn om knoflook in de kas te planten, want ten eerste is het nooit stressvol om ze te kweken, en ten tweede kan iedereen ze in hun tuinen produceren. Volgens de overlevering kan het in de kortste tijd van de dag worden geplant en kan het op de langste dag van een bepaald seizoen worden geoogst. De kas kan u echter het hele jaar door een gewenste omgeving bieden.

Knoflook kweken met Krostrade.com

Waar vind je een kassenleverancier? Krostrade.com is een bedrijf dat nuttige kassen levert die kunnen voorzien in uw plant- en teeltbehoeften. Of dit nu fruit, groenten, planten of botanische producten zijn, of bloemen, Krostrade heeft alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met een kas in je eigendommen.

Kweek vandaag uw knoflookgewassen in deze eenvoudige stappen:

 • Scheid de knoflookteentjes van de verse bollen
 • Achtervolg elk van de knoflookteentjes vijf centimeter in de grond
 • Bedek vervolgens de geplante kruidnagel met lagen organische mulch
 • Tenslotte, kleed de kruidnagels aan door ze te bemesten met compost

Om te beseffen wat de medische voordelen van knoflook zijn, heb je de kas nodig. U kunt echter ook de winkel verkennen om meer te weten te komen over de productcatalogus. Bekijk de nieuwkomers van het bedrijf.