Hoe de topelementen van de kachel te reinigen? 5 eenvoudige stappen die u moet proberen!

Vraagt ​​u zich af hoe u kookplaatelementen schoonmaakt? Dan bent u hier aan het juiste adres; we leren je de stappen zodat je die prachtige look kunt bereiken. Helaas, wanneer een typische huiseigenaar probeert de elementen van de kookplaat schoon te maken, gebeuren er meestal twee dingen: ze leveren ofwel slechte resultaten op of besteden aanzienlijk meer moeite aan de activiteit dan nodig is. Ik weet dat je waarschijnlijk geen van deze situaties wilt meemaken.

Gelukkig ben je op een punt beland waar je je nooit meer zorgen hoeft te maken over slechte resultaten. Wij zijn van mening dat u efficiënter kunt schoonmaken, wat betekent dat u minder moeite hoeft te doen om uw huis schoon te houden.

Zonder twijfel kan het een uitdaging zijn om van dat keukenvuil op verschillende fornuiselementen af ​​te komen, maar het goede hieraan is dat er altijd een betere methode is. In de volgende paragrafen leert u hoe u uw kookplaatelementen schoonmaakt. Dus laten we beginnen!

Stappen om de bovenkant van de kachel schoon te maken

Hoe kookplaten schoon te maken? De meest zichtbare delen van uw kookplaat zijn knoppen, roosters en branders. Oppervlaktematerialen en reinigingsprocessen verschillen afhankelijk van de materialen waaruit uw kachel is gemaakt; het kan ofwel worden geleverd met roestvrijstalen, gepoedercoate en glazen kookplaatafwerkingen.

Houd er rekening mee dat vet en vuil niet zo goed hechten aan kookplaatglas als aan roestvrij staal en gepoedercoate oppervlakken, waardoor opruimen een plezier wordt als u dit type kachel heeft. Dat gezegd hebbende, zal dit artikel zich richten op het reinigen van gepoedercoate en roestvrijstalen kookplaten en kookplaatonderdelen.

Stap #1. Verwijder de kookplaatelementen

Als de bovenste elementen van uw kachel, inclusief de knoppen, kachelroosters en branderkappen, koud genoeg zijn om te hanteren, kunt u ze het beste verwijderen.

Zorg er echter voor dat deze elementen worden verwijderd. Nu, om hardnekkige olie en vuil van kookplaatbranders en rooster te verwijderen, week ze een paar minuten in warm zeepsop. Om het opruimen gemakkelijker te maken, breng je het vervolgens aan om het oppervlak schoon te maken en zo lang mogelijk te laten weken. Week vervolgens de kookplaatelementen in een grote bak of bij voorkeur uw aanrecht in een zeepoplossing gemaakt van anti-vet afwasmiddel.

Stap #2. Veeg al het vuil weg

Het verwijderen van los vuil van uw kookplaat is de eerste stap om deze snel en effectief schoon te maken. Als u vóór deze stap probeert schoon te maken met een vloeibare oplossing of product, zal dit hoogstwaarschijnlijk leiden tot een grotere puinhoop, waarvan ik zeker weet dat het moeilijker voor u zal zijn om op te ruimen.

Gebruik een kleine borstel en stoffer om losse deeltjes van het oppervlak te vegen. Als je geen stoffer hebt, maak er dan een van een stuk karton of een penseel.

Stap #3. Voeg zuiveringszout en azijn toe

Deze procedure vereist zuiveringszout en witte azijn; dit zijn twee populaire schoonmaakartikelen. Zelfs de hardnekkigste vlekken en vet op de kookplaat kunnen geen schijn van kans maken tegen hun gecombineerde reinigingskracht. Dit mengsel geeft het beste resultaat als er zuiveringszout overheen wordt gestrooid. Maar vergeet niet om voorzichtig te zijn met het poeder; het mag niet vallen, vooral niet in de openingen bij de brander.

Spuit daarna witte azijn op de baking soda om het oppervlak te bevochtigen. U kunt zien dat er bubbels of schuimvorming optreedt; maak je geen zorgen, want dit gebeurt meestal wanneer azijn en bakpoeder worden gecombineerd. Voordat u verder gaat, moet u het minimaal 15 minuten laten bezinken. Als de reinigingsoplossing uitdroogt terwijl deze staat, spuit u het oppervlak opnieuw in. Lees meer door “Hoe branders van gasfornuizen schoon te maken met zuiveringszout en azijn?”

Stap #4. Schrob en reinig de oppervlakken

Voordat u met deze stap begint, moet u een paar rubberen handschoenen aantrekken, omdat de dingen vies worden. Nu kunt u doorgaan naar de volgende stap nadat u het bakpoeder en de azijnresten met een vochtige spons hebt verwijderd. Doordat de onderdelen vet uit de keuken opnemen, neem je het mee naar huis. Daarom vereist de tweede ronde van het reinigingsproces wat meer witte azijn en elleboogvet.

Dus, om de rest van het oppervlak van de kookplaat schoon te maken, week je een niet-schurende scrubber in een oplossing van gelijke delen witte azijn en warm water.

Stap #5. Gebruik een schone doek om het oppervlak te drogen

Veeg het gebied daarna droog met een schone theedoek. Hierdoor zullen er geen watersporen zijn. Door een paar druppels etherische citroenolie aan de kookplaat toe te voegen en deze met een microvezeldoek in cirkelvormige bewegingen schoon te maken, kan deze nog meer glanzen. En zo maak je gasfornuiselementen schoon. Hoe dan ook, controleer na het schoonmaken andere delen van uw kachel, vooral het gas. Leer hoe u kunt zien of uw kachel gas lekt. Neem de tijd om van dit artikel te leren.

It’s A Wrap!

Zo simpel is het, mijn vrienden. Met de meeste spatten, morsen en vlekken is uw kookplaat waarschijnlijk het hardst werkende oppervlak in uw keuken. Het probleem is dat als u de branders op hun maximale capaciteit gebruikt, gemorst materiaal een uitdaging zal zijn om op te ruimen.

U moet gemorste vloeistoffen zo snel mogelijk opruimen en u moet elke week tijd vrijmaken om grondiger te schrobben. Voor een dagelijkse reiniging tijdens uw gebruikelijke keukenreiniging heeft u alleen een scheutje reinigingsmiddel en een veeg van een vochtige doek nodig.

Het kost slechts een paar minuten per dag om uw kookplaat schoon te houden van olie en voedselophoping. Wekelijkse reiniging van de kookplaat daarentegen vraagt ​​meer inspanning. Welnu, u weet al hoe u de elementen van de kookplaat moet reinigen. Tot hier, mijn vrienden! Voor meer artikelen over kachels, hier is er een over het reinigen van een verbrande kookplaat.