Hoe elektrische kookplaten schoon te maken? 5 eenvoudige stappen!

Vraag je je af hoe je elektrische kookplaten regelmatig schoonmaakt? Als u ja hebt geantwoord, zou dit u moeten helpen bij het zelfstandig schoonmaken van niet meer dan 10 minuten. Daarna bespreken we de procedures, apparatuur die moet worden gebruikt en hoe we onze elektrische kachel veilig kunnen houden nadat deze is schoongemaakt.

Sinds het begin van de twintigste eeuw, toen de eerste elektrische kachel op de markt werd geïntroduceerd om te concurreren met de gevestigde gas- en kolenkachels, zijn veel consumenten gefascineerd omdat ze niet langer te maken hebben met gastanks of het zoeken naar kolen als een brandstof. Het grootste probleem deed zich voor: hoe het schoon te maken.

In tegenstelling tot kolen- en gaskachels, zijn elektrische kachels moeilijker schoon te maken dan de twee traditionele kachels die eerder zijn genoemd. Zonder de juiste kennis en apparatuur voor het reinigen van een elektrisch fornuis, kunnen er grote ongelukken gebeuren, evenals veel meer beschadigde kachels. Mijn vrienden, er zijn zoveel dingen die u moet weten, dus ga dieper in op dit artikel.

Uw elektrische kachels kennen

De eerste stap is het begrijpen van de anatomie van uw elektrische fornuis. Sommige elektrische fornuizen hebben afneembare kookplaten, terwijl andere ze permanent hebben bevestigd. Er zijn ook elektrische fornuizen met verschillende reinigingsmethoden, afhankelijk van of de kookplaat een spoel of een gladde bovenkant is. Geen zorgen, we bespreken hoe u elektrische kookplaten kunt reinigen als u een elektrisch fornuis met spiraal of een elektrisch fornuis met gladde bovenkant heeft. Zorg er wel voor dat je in staat bent om schoon te maken terwijl je voldoende voorzorgsmaatregelen neemt, en dat dingen niet precies gaan zoals verwacht; zoek gerust professionele hulp.

Dingen om elektrische kookplaten schoon te maken

Meestal verwacht je dat er wat schadelijke chemicaliën genoemd worden, maar die giftige chemicaliën hoeven niet aanwezig te zijn in de keuken waar je je eten klaarmaakt. Het enige dat we nodig hebben, zijn enkele van de meest voorkomende huishoudelijke artikelen die we dagelijks gebruiken. Water, zeep, azijn, bakpoeder en een stuk doek zijn allemaal nodig. Gevaarlijke producten die mensen ernstig kunnen schaden, zijn overbodig. Dus wie had gedacht dat dit accessoire de meest effectieve manier is om onze elektrische kookplaten schoon te maken?

Stap #1. Verwijder de kookplaten

Zoals eerder vermeld, hebben sommige kachels afneembare of permanent vaste platen. Aangezien we het hebben over elektrische kachels, moet u ervoor zorgen dat ze niet zijn aangesloten voordat u de kookplaten verwijdert om elektrische schokken te voorkomen, en als u ze daarna wilt wassen, zorg er dan voor dat ze volledig afgekoeld zijn om brandwonden te voorkomen.

Stap #2. Water en zeep

Verwarm je water tot het kookt. Doe er daarna wat zeep op; afwasmiddel is degene die het lukt. Dompel je kookplaten met heet water met zeep onder en laat ze minstens 3 minuten staan. Veeg het daarna af met een doek tot het droog is. Als u een niet-afneembare kookplaat gebruikt, zorg er dan voor dat deze volledig ontspannen is voordat u verder gaat; volg anders dezelfde stappen als hierboven, verwarm het water en schrob het met zeep. Omdat we het niet van het elektrische fornuis kunnen verwijderen, gebruiken we een vochtige handdoek om de bovenkant van de kookplaten af ​​te vegen.

Stap #3. Azijn en bakpoeder

Op de middelbare school leerden we een replica van een vulkaan te maken, en de lava was samengesteld uit de chemische reactie van azijn en zuiveringszout. Wie had gedacht dat dit ons zou kunnen helpen bij het reinigen van uw elektrische kookplaten. Dit type reiniging wordt vaak gebruikt na de procedure met water en zeep, omdat vet, vuil en roest soms lastig te verwijderen zijn. Doe wat zuiveringszout in een pot bij de kookplaten en giet er geleidelijk azijn bij; een chemische reactie zal beginnen; laat het ongeveer 4-5 minuten intrekken. Dit is wat je moet weten als je schoonmaakt met azijn.

Stap #4. Afwerking

Verwijder de kookplaten uit de azijn- en bakpoedercontainer, of spoel ze af als u het zeepwaterproces uitvoert, nadat u de voorgaande stappen hebt voltooid. Na het afspoelen alle vuildeeltjes die op de borden achterblijven voorzichtig met de vochtige doek afschrapen; dit vuil is gemakkelijk te verwijderen omdat de platen al week zijn geworden.

Stap #5. Onderhoud

Nu hij schoon is, hoeft u er alleen nog maar één schoon te maken na gebruik van uw kachel. Veeg eerst het oppervlak van de kookplaten af ​​met een doek om eventuele watermerken of vuilresten van het voedsel dat u bereidt te verwijderen. Lees hoe u een glazen kookplaat schoonmaakt met zuiveringszout.

Het gevaar van vuile kookplaten

Staat u mij toe u te informeren over wat er zou gebeuren als u een vuile kookplaat alleen zou laten. Vuile kookplaten kunnen ervoor zorgen dat er voedsel wordt gemorst, dat er stof ontstaat of dat er oxidatie optreedt, waardoor eventuele metalen in de kookplaten kunnen gaan roesten.

Het hebben van een vuile kookplaat kan u of uw gezin in gevaar brengen. Vuile kookplaten kunnen roet veroorzaken, een zwarte substantie die je potten en ketels kan beschadigen. Als er vet wordt gemorst en onbeheerd wordt achtergelaten, kan dit ook brand veroorzaken als de temperatuur te hoog is.

Het kan ook een ongelijkmatige warmteverdeling veroorzaken, wat resulteert in onvoldoende verhit voedsel. Ik geloof dat het uitoefenen van uitstekende hygiëne door deze kookplaten schoon te maken een eenmalige demonstratie is van zorg voor uw apparatuur en dat schoon zijn ook gezond zijn.

Conclusie

U weet nu hoe u elektrische kookplaten moet reinigen. We pakken alle mogelijke manieren aan om verschillende soorten elektrische kachels tegen te komen, of het nu een gladde top of een coil top is. Net de juiste voorzorgsmaatregelen in acht genomen en uzelf beschermd tegen elke vorm van gevaar. Vrienden, u zou gerelateerde artikelen moeten lezen: weet hoe u een houtkachel moet schoonmaken en hoe u een pelletkachel ontlucht.