Hoe gebruik je een bakplaat op een gasfornuis? 5 eenvoudige stappen!

De populariteit van Griddles is begrijpelijk, dus het is goed dat je weet hoe je een bakplaat op een gasfornuis moet gebruiken? Als het gaat om het gebruik van een bakplaat, is het een goed idee om je vaardigheden te vergroten en meer te ontdekken, vooral als je al een tijdje niets hebt gedaan.

In uw voordeel hebben we ervoor gezorgd dat dit artikel alle relevante informatie bevat, zodat u begrijpt hoe u het op uw fornuis kunt gebruiken.

Bovendien zijn deze pannen met platte zijkanten handig bij het verkolen van groenten en het bruinen van vlees. Dus zelfs als je probeert af te vallen, is het een goed idee om je maaltijden klaar te maken. Als je doorgaat tot het einde, mag er geen ruimte zijn voor misverstanden. We zullen onderwerpen bespreken die te maken hebben met grillen, dus sla niets over.

Stappen om een ​​bakplaat op een gasfornuis te gebruiken

Ik denk dat het eerste dat u moet weten, is hoe u een gasfornuis moet gebruiken. Een bakplaat op een gasbrander is eenvoudig te gebruiken. Maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, werken bakplaten net zo goed op een elektrisch of gasfornuis. Om optimaal gebruik te maken van de ingebouwde bakplaat van uw gasfornuis, volgt u deze richtlijnen voor het gebruik van een bakplaat op een gasfornuis:

Stap #1. Verwarm de bakplaat

Verwarm om te beginnen een grote bakplaat op hoog vuur. Het zou helpen als je de bakplaat op een middelhoge temperatuur verwarmd, maar niet op een rookpunt. Controleer voordat je begint met koken of alles in orde is. Zet uw bakplaat licht op het fornuis en verplaats hem niet voor eventuele aanpassingen om schade aan de bodem te voorkomen.

Als het niet is waar je het wilt, kun je het permanent verplaatsen. Bakplaten hebben vanwege hun grootte het gebruik van branders nodig. Het kan een paar pogingen kosten om de ideale plaatsing te krijgen, maar je zult het onder de knie krijgen door te oefenen. Doordat je de bakplaat niet hoeft aan te passen, bespaar je ook tijd.

Stap #2. Steek de vlam aan

Breng het water aan de kook in een grote pan. Om een ​​gasfornuis aan de gang te krijgen, moet je de vlam aansteken. Het warmteniveau dat u op uw bakplaat gebruikt, wordt bepaald door het soort dat u heeft. Bij bijvoorbeeld een stalen bakplaat moet je middelmatige warmte gebruiken, omdat staal snel opwarmt. Let er bij het koken op een gietijzeren bakplaat op dat deze niet oververhit raakt. Zonder twijfel zal het de verwarming uniformer maken. Het kan handig zijn om te lezen hoe u de vlam op een gasfornuis afstelt en hoe u de oranje vlam op een gasfornuis bevestigt.

Stap #3. Watertest

Doe een watertest op je bakplaat voordat je iets gaat frituren. Spuit het oppervlak van de bakplaat na een paar minuten verwarmen met water. Idealiter, om water snel te laten verdampen, krachtig te sissen en te dansen in een hete bakplaat, moet je de temperatuur op een hoger niveau instellen. Probeer deze methode in plaats van nog een paar seconden te verspillen. Als het water daar blijft staan, moet het nog tot een extreem hoge temperatuur worden verwarmd. Gebruik de watertest op je roestvrijstalen pan.

Stap #4. Zet de bakplaat klaar

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoort deze zin niet thuis in het proces. Anti-aanbak en conventionele bakplaten zijn beschikbaar op de markt. Het is niet nodig om die pannen met antiaanbaklaag in te vetten.

Om de simpele reden dat je wilt dat de olie ervoor zorgt dat je eten niet aan de pan blijft kleven terwijl je het kookt. Bakplaten met antiaanbaklaag voorkomen ook dat voedsel aan het oppervlak van de pan blijft kleven. Bij een gietijzeren bakplaat daarentegen is elk vet voldoende om de pan goed gecoat te houden. In dit recept kun je alle soorten vet gebruiken. Om te voorkomen dat je maaltijd aan elkaar plakt, wil je er echter een vetlaag bovenop. Om de klus te klaren, hebben de meeste bakplaten een dunne laag olie op de bodem nodig. Dan is het tijd om de keuken aan de gang te krijgen.

Stap #5. Koken in je bakplaat

Bijna daar! Het is tijd om te beginnen met koken nu het voorbereidende werk is gedaan. Je kunt verschillende maaltijden bereiden op een bakplaat, maar daar komen we zo op. Er zijn beperkingen op de soorten bodems die u op grillpannen kunt gebruiken.

Je krijgt nooit perfecte pannenkoeken als je bakplaat randen heeft; aan de andere kant zullen sommige soorten bakplaat perfecte pannenkoeken opleveren. Koken op een bakplaat is niet moeilijk als je weet hoe je het goed moet doen. Dit is wat je moet doen als je maaltijd aan de bodem van de bakplaat blijft plakken: houd de vlam in de gaten om te zien of deze bruin wordt.

Zorg ervoor dat u een timer instelt en het vuur aan laat terwijl u een recept volgt. Koken op een bakplaat is net zo eenvoudig als er voedsel op leggen en het omdraaien. Voor de rest van je leven wil je nooit meer iets anders dan een gietijzeren bakplaat; gietijzeren bakplaten produceren regelmatig uitstekende steaks. Ken de beste gietijzeren bakplaten die er zijn.

It’s A Wrap!

Dat is alles! Met de informatie die je zojuist hebt verkregen, ben je bereid om een ​​bakplaat boven een gasfornuis te gebruiken en verschillende soorten voedsel te koken. Bovendien hebben we er alles aan gedaan om je alle details te geven die je nodig zou kunnen hebben.

Het is essentieel om te weten hoe je een bakplaat op een gasfornuis correct gebruikt voordat je verder gaat. Je moet ook weten hoe je het moet schoonmaken en onderhouden. Het verlengt de levensduur van je bakplaat aanzienlijk en je kunt hem goed gebruiken.