Hoe maak je een ijskaars?

Een van onze favoriete knutselactiviteiten voor kinderen was het maken van kaarsen. IJskaarsen zijn mooi om te zien en veel leuker om te bereiden. Dus, hoe maak je een ijskaars?

IJskaarsen zijn een mooie en gemakkelijk te maken decoratie voor elk huis of evenement. Er zijn twee soorten ijskaarsen: die gemaakt met was en die gemaakt met ijs. IJsschilfers worden tijdens het gietproces toegevoegd aan op was gebaseerde ijskaarsen, waardoor ze een kantachtig uiterlijk krijgen.

Hoe maak je een ijskaars

Stap 1: Leg een geschikte mal opzij nadat je er een hebt gevonden. Je kunt hiervoor een lege glazen kaarsvorm gebruiken of een melkpak met een stevige bodem. Als je een melkpak gebruikt, zorg er dan voor dat de bovenkant helemaal open is, zodat je een vierkante opening hebt.

Plaats de vorm op een bakplaat. Wikkel de bakplaat eerst in aluminiumfolie om het schoonmaken gemakkelijker te maken. Houd uw werkruimte altijd schoon.

Stap 2: Stel uw installatie met twee ketels in. Plaats uw kaarsenmakende gietpot in een pan gevuld met 1 tot 2 inch water. Een grote glazen maatbeker is voldoende als je geen schenkkan voor kaarsen hebt.

Overweeg om onder de schenkkan/maatbeker een metalen deksel te gebruiken. Je kunt ook een koekjesvormer gebruiken. Hierdoor krijgt de wax van alle kanten dezelfde warmte.

Stap 3: Giet je wax in de schenkpot; na het uitmeten, gebruik je slechts de helft tot driekwart van je mal, en de helft ervan zal worden opgenomen door ijs. Bereken de hoeveelheid kaarsvet die je nodig hebt.

Als er echter iets wordt gemorst, is het een goed idee om als voorzorgsmaatregel 1 tot 2 ons was toe te voegen.

Als je met een blok was werkt, moet je het eerst in kleinere stukken hakken. U hoeft waspellets of -krullen niet te hakken als u ze gebruikt.

Stap 4: Smelt het kaarsvet totdat het 175 tot 185 graden Fahrenheit (80 tot 85 graden Celsius) bereikt. Verhoog het vuur tot medium-laag en breng het water zachtjes aan de kook; laat het water niet snel koken. Roer de was regelmatig als deze gelijkmatig begint te smelten.

Zorg ervoor dat de was niet onbeheerd wordt achtergelaten. Brandbare was is gesmolten was. Als je oude kaarsen gebruikt, zorg er dan voor dat je de lonten verwijdert met eetstokjes zodra de was gesmolten is.

Stap 5: Probeer een geur en kleur in je wax te gebruiken. Het merendeel van de wax voor het maken van kaarsen is wit, romig of transparant. Het is praktisch nooit geparfumeerd. Je kunt het laten zoals het is als je iets basaals wilt.

Het is beter om specifieke kleuren en geuren voor het maken van kaarsen te gebruiken. Roer de wax totdat er geen strepen of swirls zijn en de kleuren en parfums goed zijn opgenomen. Gebruik per 1 pond (455 gram) wax 1 tot 2 eetlepels (15 tot 30 milliliter) geur.

De kleur die je gebruikt wordt bepaald door hoe zwart je de kaars wilt hebben. Begin met een paar druppels vloeibare kleurstof of wat kleurstofblokkrullen. Dan kunnen een paar stukjes krijt voldoende zijn – verwijder eerst de verpakking!

Stap 6: Sluit de lont met tabbladen aan op de bodem van de mal. Doop het uiteinde met de lipjes van de lont in de verwarmde was en duw deze onmiddellijk tegen de bodem van de mal. U kunt ook een paar druppels was in de bodem van de vorm gieten voordat u de pit plaatst.

Kun je geen wieken vinden? Gebruik in plaats daarvan een lange kandelaar. Snijd het naar beneden, begin onderaan en werk je omhoog totdat het dezelfde hoogte heeft als je mal.

Stap 7: Vul de vorm voor de helft of voor driekwart met ijs. Houd de ijsblokjes niet groter dan 34 inch (1,91 centimeter) om grote gaten of gaten te voorkomen. Houd de pit echter altijd in het midden; anders wordt het krom als je de was giet.

Speel met verschillende vormen en maten ijsblokjes. Je kunt sommige zelfs met een hamer verpletteren. Werk met je fantasie.

Stap 8: Vul de vorm met was totdat het ijs volledig bedekt is. Verplaats de schenkkan tijdens het schenken om te voorkomen dat u de hele tijd op de exacte locatie giet. Lopen in een krul- of zigzagpatroon is een geweldig idee.

Je verwarmt de maatbeker/schenkelpot. Behandel het met een ovenwant. Je kunt ook een pannenlap gebruiken.

Stap 9: Laat de was stollen voordat u verder gaat. De was zal in ongeveer één tot twee uur stollen. Als de was hard wordt, mag u deze niet storen.

Stap 10: Probeer een tweede keer te schenken in een andere tint. Je kaars is op dit moment bijna op. Je kunt het uit de vorm halen of er wax in een andere kleur overheen gieten.

Als je het er nu uithaalt, zal je je kaars doorboren. Je kunt een meerkleurige kaars maken door er extra was aan toe te voegen. Volg deze stappen om een ​​veelkleurige kaars te maken:

Zoals eerder, smelt en kleur je kaarsvet. Als je een geur hebt gebruikt, zorg er dan voor dat het dezelfde is die je eerder gebruikte. Giet vervolgens voorzichtig de was over de kaars en zorg ervoor dat u deze vanuit alle hoeken giet.

Laat de was nog een keer stollen. Het is omdat je geen ijs gebruikt. Het duurt deze keer langer.

Stap 11: Haal de kaars uit de mal. U kunt de kaars verwijderen door deze naar buiten te schuiven. Als het er nog steeds niet uitkomt, pel dan de vorm eraf.

Stap 12: Laat het water weglopen. Plaats de kaars een paar dagen in een gootsteen of bak. Help de waterafvoer uit alle gaten; het kan zijn dat u de kaars van tijd tot tijd moet draaien.

Stap 13: Knip de pit af tot 14 inch (0,64 centimeter). Steek dan je kaars aan. Om je tafel te beschermen tegen smeltende was, plaats je hem op een hittebestendig oppervlak, zoals een kaarsenoplader.

Conclusie

Met ijskaarsen mag je je pad omtoveren tot een winters paradijs! U kunt thuis van uw nieuwe kaars genieten door de bovenstaande technieken te volgen voor het maken van een ijskaars. Ben je bereid om het een kans te geven?