Hoe u kunt zien of uw Fitbit door water is beschadigd: 4 nuttige tekenen

Wil je weten hoe je kunt zien of je Fitbit waterschade heeft? Nou, lees maar door, dan geven we je wat tips.

Je Fitbit moet je constante metgezel zijn als het gaat om het werken aan je fitnessdoelen. Als het beschadigd is door water, zal dit zeker een zeer ongelukkige gebeurtenis zijn.

Wat is Fitbit?

Fitbits zijn in feite activity trackers. Deze zeer handige draagbare technologie kan u helpen een totaaloverzicht van uw gezondheid te krijgen door uw hartslag, menstruatiecyclus, slaapkwaliteit, lichaamsbeweging en nog veel meer gebieden te volgen.

Fitbit is er in twee soorten en kan trackers of horloges zijn. Trackers richten zich meer op het volgen van uw activiteit, terwijl horloges functies bieden die vergelijkbaar zijn met smartphones.

Afhankelijk van het type Fitbit dat je hebt, kun je verschillende gebieden volgen, zoals slaap, hartslag en menstruatiecyclus, waardoor je een beter beeld krijgt van je algehele gezondheid. Sommige Fitbits kunnen zelfs uw type activiteit detecteren en u geoptimaliseerde tracking bieden.

Wat nog spannender is aan dit stukje technologie, is dat sommige Fitbits workouts op het scherm en ademhalingsmeditaties bieden en je in staat stellen er muziek mee af te spelen. Ze kunnen ook handig zijn als je je portemonnee bent vergeten mee te nemen, want ze hebben Fitbit Pay.

Welk Fitbit-model moet je bekijken?

Fitbit horloges en trackers hebben een breed assortiment en komen vaak met een nieuwe en verbeterde line-up van modellen. Een van de nieuwste lanceringen die het bekijken waard is, is de Fitbit Luxe.

Het is een esthetische fitnesstracker in armbandstijl, perfect voor mensen die graag met stijl sporten. Fitbit Luxe biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan functies en is uitgerust met een roestvrijstalen behuizing voor duurzaamheid.

Een ander voordeel is dat de levensduur van de batterij tot vijf dagen kan duren om alle essentiële gebieden te volgen. Het is ook waterdicht en wordt geleverd in een reeks levendige horlogeschermen.

Tekenen dat je Fitbit waterschade heeft

1. Het werkt niet meer

Als je Fitbit waterschade oploopt, werkt hij niet meer. Het zal uw activiteiten niet volgen en u een algemeen beeld van uw gezondheid geven.

2. Fitbit gaat niet aan

Wanneer je midden in een intensieve training zit en je zweet over je hele lichaam druipt, kan je Fitbit waterschade hebben. Wanneer u wordt blootgesteld aan een extreme hoeveelheid vocht, kunt u deze mogelijk niet meer inschakelen.

3. Zichtbare tekenen van vocht of water

Wanneer je veel zweet terwijl je je Fitbit draagt, kan het vocht er doorheen komen. Als u tekenen van vocht ziet op het kleine venster in de buurt van het deel dat uw pols aanraakt, zal uw tracker waarschijnlijk beschadigd zijn als deze nog niet is aangetast.

4. Het scherm reageert niet

Vocht kan de gevoeligheid van het scherm van je Fitbit beïnvloeden. Als het water beschadigd raakt, zal het scherm hoogstwaarschijnlijk niet werken als u het aanraakt.

Als je je Samsung S8 per ongeluk in het water hebt laten vallen, kun je dit artikel lezen om te zien of de Samsung S8 waterschade heeft.

Je door water beschadigde Fitbit repareren

Wanneer je Fitbit niet meer werkt nadat hij in contact is geweest met water, kun je ervan uitgaan dat het probleem daardoor komt. Toevalligheden gebeuren echter, dus u moet zelf een beetje problemen oplossen.

Je kunt proberen je tracker een paar keer opnieuw op te starten en kijken of dit het probleem oplost. Als het niet werkt, volgt hier een stapsgewijs proces dat je kunt doen om je Fitbit te repareren.

Stap #1. Gebruik de rijsttechniek

Plaats uw door water beschadigde tracker in een bak gevuld met rijst. Laat het minimaal 24 uur staan.

Rijst creëert een extreem droge omgeving voor je gadget. Het zal al het vocht dat in uw apparaat komt, verwijderen.

Als u op zoek bent naar andere droogopties, zal dit artikel over het repareren van waterbeschadigde dingen zonder rijst u helpen.

Stap #2. Probeer je tracker opnieuw op te starten

Nadat je je Fitbit een hele dag in de rijst hebt laten liggen, kun je hem eraf halen en controleren of er nog vocht is. Probeer het vervolgens een paar keer opnieuw op te starten.

Stap #3. Sluit je Fitbit aan op een oplaadkabel

De volgende stap is om je tracker aan te sluiten op een oplaadkabel en ervoor te zorgen dat deze is aangesloten op je computer. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat de gouden stippen op uw Fitbit zijn uitgelijnd met de gouden contactpunten in de oplaadkabel.

Stap #4. Houd de knop ingedrukt

Houd na het aansluiten van de tracker de knop 10-12 seconden ingedrukt.

Stap #5. Haal je Fitbit van de oplaadkabel

Koppel de tracker los van de oplaadkabel en druk op de aan/uit-knop totdat het scherm oplicht. Als het wordt ingeschakeld, heb je geluk, want je Fitbit zou weer op het goede spoor moeten zijn.

Als je tracker niet meer reageert na het volgen van deze stappen, kun je contact opnemen met het ondersteuningsteam. Ze kunnen uw apparaatgeschiedenis bekijken en u een reeks opties geven om aan uw behoeften te voldoen.

Conclusie

Nu we de tips hebben besproken om te zien of je Fitbit waterschade heeft, is het meer mogelijk om verdere schade te voorkomen. Je hebt een grotere kans om je tracker op te slaan en een lange tijd door te brengen met je technische fitnesspartner.