Voedselverzorging 101: Welke temperatuur doodt schimmelsporen in voedsel?

Lees je dit bericht omdat je wilt weten bij welke temperatuur schimmelsporen in voedsel worden gedood? Zo ja, weet dan dat hete temperatuur het antwoord is dat u zoekt.

Bespaar jezelf wat tijd en fortuin. Maak uzelf vertrouwd met wat schimmels zijn, bij welke temperatuur schimmels groeien en bij welke temperatuur schimmelsporen in voedsel worden verwijderd.

Leer ten slotte de warmtemethoden die u kunt gebruiken om schimmels uit te roeien. Laten we nu beginnen.

Wat zijn schimmels?

Schimmels worden beschouwd als schimmels, een microscopische om precies te zijn. Carolyn Raab, een specialist op het gebied van voeding en voeding, zei dat microscopisch kleine organismen zijn onderverdeeld in drie verschillende groepen: gist, bacteriën en schimmels.

De laatste groeit door het vrijkomen van minuscule sporen in de lucht. Deze sporen zijn meestal ongevaarlijk, maar als ze in vochtig materiaal vallen, worden ze onmiddellijk groter en veel gevaarlijker.

Een belangrijke vraag is dus: waar bevinden deze vochtige plekken zich? Houd er rekening mee dat deze overal kunnen zijn.

Het kan binnen of buiten uw huis zijn, dus wees niet verbaasd als u schimmel aantreft in de vaatwasser of op de nieuw geverfde buitenkant van uw auto. Vergeet niet dat voedsel ook besmet kan zijn.

We hopen dat deze realiteit je niet bang heeft gemaakt, want er is helemaal niets om bang voor te zijn. Je weet al wat schimmelsporen zijn; het is nu tijd voor u om te weten bij welke temperatuur schimmel groeit.

Op welke temperatuur groeien schimmels?

Temperatuur is een van de essentiële factoren bij het bevorderen van schimmelgroei, samen met vocht en zuurstof.

Ter referentie: schimmels groeien bij temperaturen tussen 77-86℉. Het gebeurt vooral als de lucht veel vochtiger is dan normaal.

Bovendien, als de temperatuur daalt tot 40 ℉, kunnen er geen schimmels meer groeien. Met die informatie hopen we dat u begrijpt waarom koelkasten alleen op 39℉ zijn ingesteld.

Schimmels kunnen het hele jaar door in omvang toenemen, net voordat u het merkt. Het zijn niet je seizoensvijanden, dus het is een must om te weten onder welke conditie schimmel groeit.

Voordat u verder gaat, moet u weten dat het volgende deel zich zal richten op de specifieke temperatuur die schimmelsporen in voedsel doodt. Als je extra hulp nodig hebt bij het verwijderen van schimmels van bankkussens, kun je dit handige artikel raadplegen.

Bij welke temperatuur worden schimmelsporen in voedsel verwijderd?

Wist je dat schimmelsporen niet afsterven bij koude weersomstandigheden? Schrik niet, want dat is de waarheid!

Als dat het geval is, is het veilig om aan te nemen dat alleen hitte schimmelsporen in voedsel kan doden. Schimmel gedijt goed in koude en vochtige ruimtes, dus dit zijn precies de dingen die je moet vermijden om ervoor te zorgen dat je huis en keuken vrij zijn van deze overlast.

Blootstelling aan hitte

Onthoud dat schimmelsporen in voedsel gevoelig zijn voor hittebehandelingen en kwetsbaar zijn voor hitte, vooral als de temperatuur tussen 60-71°C ligt. Met dat in gedachten kunt u specifieke methoden gebruiken om van schimmels af te komen.

Methoden voor blootstelling aan hitte om schimmels in voedsel te doden

1. Kokend

Op zeeniveau is het kookpunt van water 212 graden Fahrenheit of 100 graden Celsius. Dit proces zal je zeker helpen bij het doden van schimmelsporen die je voedsel besmetten.

Onthoud dat warmte overal doorheen moet dringen waar de schimmel in groeit om het kookproces effectief te maken. Laat het voedsel een tijdje in het water liggen om er zeker van te zijn dat uw inspanningen effectief zijn.

2. Bakken

Het is algemeen bekend dat bakken een manier is om voedsel te koken door middel van droge hitte. Simpel gezegd: je hebt geen vocht nodig tijdens het bakken.

Vocht is een belangrijke factor waarom micro-organismen zoals schimmels groeien, en bakken berooft hen daarvan. Bovendien genereert dit proces een hoge warmtetemperatuur.

Er is al eerder vermeld dat hitte schimmels doodt, dus als je de schimmels in je eten wilt verwijderen, kun je deze methode overwegen.

3. Magnetron

Een onderzoek dat werd uitgevoerd om schimmels in maïs te doden, concludeerde dat schimmelsporen na de behandeling kromp in vergelijking met wat ze waren vóór de behandeling: glad en vol. De methode die voor dit onderzoek is gebruikt, is magnetronen.

Voor het geval u niet weet wat magnetronen is, onthoud dat het een methode is voor het opwarmen en ontdooien van voedsel.

Veel mensen geloven dat magnetronen ongezond is vanwege de thermische energie die bij dit proces wordt geproduceerd. Om te bewijzen dat dit niet het geval is, impliceerde hetzelfde onderzoek dat de effecten op de maïs als niet-thermisch bestonden tijdens het microgolfsterilisatieproces.

Conclusie

Voedsel is essentieel voor elk levend organisme, omdat het helpt bij het behouden van een gezond en toch uitgebalanceerd lichaam. Je moet het nooit als vanzelfsprekend beschouwen door het te laten beschimmelen.

Omdat je al weet wat schimmels zijn – de temperatuur waar ze zich ontwikkelen, welke temperatuur schimmelsporen in voedsel doodt, evenals de methoden die je kunt gebruiken om je met schimmel besmette voedsel te verwarmen – zal het nu veel gemakkelijker voor je zijn om te beschermen en te waarderen deze benodigdheden.