Wat is de beste naaimachine voor leer: 4 merken

Wie wil weten wat de beste naaimachine voor leer is, kan aan vier merken denken. We gaan langs Singer, Brother, Janome en Juki. We leren je ook tips bij het naaien van leer met een machine.

Behalve het bespreken van deze merken, weet je hoe je moet kiezen welke naaimachine voor mij geschikt is? Natuurlijk moet u ook de verschillende soorten naaimachines begrijpen om u te helpen de juiste keuze te maken voor uw project.

Wat is een goede naaimachine voor leer?

 • Zanger

De Singer Heavy Duty 4423, van de naam zelf, is een heavy-duty naaimachine die perfect zou zijn bij het naaien van leer. Het merk brengt het zelfs op de markt als een machine die krachtig genoeg is om aan uitdagende projecten te werken met een extra hoge naaisnelheid. Leren stoffen zijn gemakkelijk te naaien omdat Singer een roestvrijstalen bedplaat, een robuust metalen frame en een krachtige motor combineert.

Het resultaat is een machine die nog steeds snel kan werken, ongeacht de taaiheid van leer. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat de machine het begeeft terwijl u aan het naaien bent. En omdat de 4423 heavy-duty is, kun je verwachten dat hij lang meegaat.

 • Broer

De Brother ST371HD heeft het label “Strong and Tough” gekregen van het merk en is handig bij het naaien van leermaterialen. U krijgt zelfs een metalen steekplaat en zware naalden bij deze machine, zodat u zo snel mogelijk klaar bent om te naaien. En het beste van alles is dat het naaien van meerdere lagen geen probleem is, zelfs niet als u iets zwaars gebruikt, zoals leer of buitenstoffen.

Een ander voordeel van het gebruik van de Brother ST371HD is dat deze zeer gebruiksvriendelijk is. Het is intuïtief ontworpen, zelfs voor beginners die leer naaien. Bovendien kunt u het gedoe van het instellen van de machine vermijden, omdat deze een automatisch spoelopwindsysteem, naaldinrijger en vastloopbestendige drop-in spoel gebruikt.

 • Janome

Ben je een fan van Janome? U kunt de Janome HD3000 krijgen voor uw leerprojecten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over vastlopen of snel beschadigd raken. Het heeft een robuust frame van aluminium en zelfs een harde hoes om het veilig te houden wanneer het niet in gebruik is.

Als u met Janome naait, kunt u profiteren van de drop-in spoel en eenvoudige steekaanpassingen voor snelle instellingen voor elk project. Janome biedt ook een scala aan accessoires die u kunt krijgen op basis van uw behoeften. En tot slot, waarom leest u niet over Janome’s lederen naaigids voor dit specifieke model om meer te weten te komen?

 • Juki

Juki is een van de toonaangevende Japanse naaimachinemerken, vooral met industriële units. Maar ook als je alleen een huishoudmachine nodig hebt, heeft Juki de Juki TL-2010Q om leer te naaien. Het merk noemt het een hoogwaardige naai- en quiltmachine die in staat is om te naaien van industriële kwaliteit.

U kunt ook waarderen dat Juki voor de constructie gegoten aluminium heeft gebruikt om te garanderen dat het de tand des tijds met leer kan doorstaan. Verder zul je merken dat het een industrieel onderspanningssysteem gebruikt om met uitdagende materialen te werken. En tot slot is het microcomputergestuurd, zodat u zelfs bij het naaien van zware materialen nauwkeurig kunt naaien.

Hoe dik leer kan een naaimachine naaien?

De meeste huishoudelijke naaimachines kunnen slechts twee tot drie lagen leer naaien. Dit verwijst echter alleen naar middelzwaar leer, en alles wat zwaarder is, kan te uitdagend zijn voor het apparaat. Als u niet zeker bent van de mogelijkheden van uw machine, kunt u het naaien op schrootleer testen of de dealer raadplegen over uw verwachte projecten die met de naaimachine te maken hebben.

Hoe leer je op een huishoudelijke naaimachine naaien

 • Lees de handleiding en onderzoek of uw naaimachine zware materialen kan naaien
 • Werk altijd langzaam, vooral bij het naaien van dikke leerlagen of als u de rand van het leermateriaal naait
 • Gebruik de juiste accessoires en materialen voor het leer
 • Gebruik een teflonvoet omdat de naaivoet aan het leer kan kleven
 • Experimenteer met de juiste spanning voor uw naaiproject
 • Gebruik lange steken en stik de leren naden door om een ​​volumineuze afwerking te voorkomen
 • Welke maat naaimachinenaald heb ik nodig voor leer?

  Gebruik bij het naaien van leer de juiste leernaald met maat 100/16. Deze naald heeft ook een speervormig uiteinde om het zware materiaal soepel te doorboren. Houd er echter rekening mee dat u na elk project nog steeds moet leren hoe u een naaimachinenaald moet vervangen.

  Welk draadtype heb ik nodig voor leer?

  Leer kan worden genaaid met een universele polyester-gecoate draad, maar dikkere of meerdere lagen kunnen beter worden genaaid met nylondraad. Het gebruik van de juiste draad bij het naaien van leer is van cruciaal belang, omdat het beschadigd kan raken. De draad moet ook duurzaam genoeg zijn om door dikke lagen te gaan zonder te breken.

  Zal een industriële naaimachine leer naaien?

  Een industriële naaimachine kan leer naaien, maar onthoud dat deze grote steken gebruikt, waardoor het leerstuk na verloop van tijd gemakkelijk uit elkaar kan vallen. Daarom is de beste naaimachine voor leer een industriële naaimachine of een heavy-duty model dat compatibel is met harde materialen zoals leer en canvas.

  Conclusie

  En dat is het! Om samen te vatten wat de beste naaimachine voor leer is, kunt u kiezen uit Singer, Brother, Janome en Juki. Ze bieden thuismachines die zwaar zijn om leer te naaien en toch een hoogwaardige afwerking bieden.

  We hopen dat dit nuttig was om te lezen; laat hieronder een vraag achter als je die hebt.