Wat is gemiddeld laag vuur op een fornuis? 5 verschillende warmte-instellingen!

Wat is middelhoog vuur op een fornuis? Zoals je kunt zien op de wijzerplaten van je fornuis, of je nu een elektrisch fornuis of een gasfornuis gebruikt, sommige cijfers of lijnen geven het temperatuurniveau aan; het middelste cijfer 5 wordt beschouwd als de middelhoge warmte van kachels.

Eten is een noodzaak voor mensen om te leven. Naast eten is koken natuurlijk ook om de smaak van voedsel te benadrukken en ervan te genieten. Wanneer we aan het koken zijn, gaat het proces meestal gepaard met warmte en die warmte is waar we ons nu op concentreren.

Het beheersen van de kunst van warmtebeheersing tijdens het koken zal uw kookvaardigheid aanzienlijk verbeteren of verbeteren. Waarom? Het is omdat als je weet hoe je de hitte moet beheersen, je ook zult bepalen hoe je eten zal smaken. Voor degenen die me nog steeds niet begrijpen, enkele voorbeelden zijn weten hoe je een kip moet koken. Te veel hitte zal de kip van buiten verbranden en nog steeds rauw van binnen zijn. Net als bij het koken van een eenvoudig roerei, krijg je te veel verbrande eieren, terwijl te weinig je een droog en rubberachtig ei geeft.

Als je het belang zou kunnen inzien van de warmtebeheersing waar ik het over heb, laten we dan naar het hoofdidee van dit artikel gaan: de middelmatige warmte op het fornuis. U ziet misschien niet de volledige beschrijving op uw fornuis, maar u kunt het heel goed zien aan de markeringen op de wijzerplaten. Laten we hier in ieder geval verder op ingaan.

Kachelniveaus: wat een gemiddeld laag vuur op een fornuis is

De meeste kachels, of het nu een gasfornuis of een elektrisch fornuis is, hebben wijzerplaten die het warmteniveau aangeven dat de kachel afgeeft. De meeste kookplaten hebben negen cijfers die negen temperatuurniveaus aangeven, één als de laagste en negen als de hoogste. Hoewel niet alles bij alle kachels hetzelfde kan zijn, kun je alleen maar observeren, je aanpassen aan de temperaturen en leren tijdens het gebruik ervan. Nou, laat me je een idee geven van hoeveel deze kiesnummers de temperatuurinstelling aangeven.

#1. Instelling lage temperatuur

Als het gaat om sudderen, is een laag vuur de meest gebruikte temperatuurinstelling. De temperatuur varieert van ongeveer 113 tot 118 graden Fahrenheit. Dit niveau kan een aanzienlijke invloed hebben op de textuur van het voedsel dat u maakt.

#2. Medium-lage temperatuurinstelling

Dus, wat is middelhoog vuur op een fornuis? Sommige recepten van gerechten moeten mogelijk op middelhoog vuur worden gekookt. Maar wat is middelhoog vuur op een fornuis? Het zijn de wijzerplaten onder 5. Wat betekent dat de cijfers 3 en 4 de temperatuurinstelling zijn voor middelhoog tot laag vuur. Als uw kachel slechts zes markeringen heeft, moeten de instellingen voor middelhoog vuur maximaal 1 tot 3 markeringen zijn. Deze instelling wordt meestal gebruikt om gekookte groenten zachter te maken of om de pan snel te laten sudderen. Dat zou ongeveer 200 tot 300 graden Fahrenheit zijn.

#3. Gemiddelde temperatuurinstelling

De nummers in het midden worden beschouwd als de gemiddelde hitte, omdat ze precies in het midden van hoge en lage niveaus liggen. Als je negen wijzerplaten hebt, zou die instelling het getal 5 zijn, terwijl bij een wijzerplaat van 6, 3 de gebruikelijke gemiddelde instelling is. Sommige van de recepten die medium koken nodig hebben, zijn onder meer het verzachten of verlengen van sommige groenten of vlees met botten om de smaak op te tellen.

#4. Medium-hoge temperatuurinstelling

Koken op middelhoog vuur doe je meestal als je snel maar niet te snel wilt koken. Op deze temperatuurstand kunt u bijvoorbeeld sauteren of braden. Het enige wat u hoeft te doen is de wijzerplaten op de nummers 6 tot 7 te plaatsen bij negen wijzerplaten of 4 en 5 voor zes wijzerplaten.

#5. Hoge temperatuur instelling

Hoge temperatuurinstellingen is het hoogste getal op je wijzerplaat. Deze instelling wordt meestal gebruikt om het gerecht snel aan de kook te brengen of als u het snel moet opwarmen.

Tips voor het beheersen van de warmteregeling van de kachel

Als u een meester op dit gebied wilt worden, is warmtebeheersing een must om te overwegen. Sommige kooktechnieken zullen u helpen de kunst van het beheersen van de temperatuur in voedsel onder de knie te krijgen.

Tip #1. Stel de starttemperaturen in

Als je begint te leren, begin dan met koken met voedsel dat op een laag vuur is gekookt. Sudderen of koken is een goed begin, waarbij je minder controle over de hitte nodig hebt, en probeer dan geleidelijk gerechten die meer hittecontrole nodig hebben. Misschien bent u geïnteresseerd om te weten wat er op het fornuis suddert en hoe u de vlam op een fornuis kunt aanpassen.

Tip #2. Wen aan de kachel die u gebruikt

Het is het beste om er zelf aan te wennen om de temperatuuruitgangen aan te passen. Nou, ervaring met koken met behulp van de kachel is de truc. Je zult nog een paar keer op het fornuis moeten koken.

Tip #3. Gebruik nooit hoog tenzij koken

Gebruik geen hoge temperatuurinstelling, tenzij u het gerecht kookt of aan de kook brengt. Als u het tegenovergestelde doet, kunt u een verbrande maaltijd terugkrijgen, dat is geen goed idee. Maar, mijn vrienden, misschien wilt u weten wat aan de kook brengen betekent.

Tip #4. Verwarm de pan voor op hoge temperatuur

Als je de pan voorverwarmt, doe dit dan op middelhoog vuur. Verlaag het dan geleidelijk tot medium als je frituurt en middelhoog vuur als je sauteert. Het kan handig zijn om te lezen hoe heet een kachel kan worden.

It’s A Wrap!

Om het geheel samen te vatten: als u weet wat een matig laag vuur is op een fornuis of de andere temperatuurniveaus van uw fornuis, bent u verzekerd van succes bij het beheersen van de textuur van uw gerecht. Het beheersen van de hitte is net zo belangrijk als weten hoe het moet smaken. Je kunt tenslotte nog steeds de weg inslaan om een ​​​​meester-warmteregelaar te zijn, althans voorlopig in je keuken.