Wat is sudderen op het fornuis? Probeer 4 geweldige kookmethodes!

Heb je moeite om te weten wat er sudderen op het fornuis? Zoek niet verder, want dit artikel gaat je vragen beantwoorden. Om een ​​glimp op te vangen, het is een techniek die wordt gebruikt om de hitte te beheersen; tegelijkertijd is het bedoeld om uw voedsel zachter te maken. Afgezien daarvan is het het moment waarop ingrediënten worden toegevoegd tijdens het koken.

Bij het leren koken voor een hobby of het starten van een nieuw bedrijf, kan het lastig zijn voor eigenaren van levensmiddelenbedrijven. Het recept verandert misschien niet zoveel, maar wat het verschil maakt, is de manier waarop het wordt bereid.

Het is essentieel om de juiste manier te kennen om kookmethoden uit te voeren. We begrijpen echter dat sommige ervan verwarrend kunnen zijn en niet zeker weten hoe u dit moet doen. In dit artikel leer je over sudderen en meer kooktechnieken. Dus blijf lezen om erachter te komen!

Belang van kooktechnieken

De technieken die bij het koken worden gebruikt, kunnen het resultaat aanzienlijk beïnvloeden. De meeste chef-koks of eigenaren van kleine levensmiddelenbedrijven zijn van mening dat het leren van de juiste kooktechniek belangrijker is dan het volgen van het recept. Wanneer je echter een techniek voor het recept onder de knie hebt, kan dit zelfs de kwaliteit van het recept verbeteren of wanneer er iets misgaat tijdens het bereiden ervan.

Wat simmer er op de kachel: hier is hoe!

Voor sommigen kan het een beetje lastig zijn om te weten wat er op het fornuis staat te sudderen. De ervaren koks kunnen een oogje in het zeil houden als het recept aan de kook komt, maar het kan moeilijker zijn om het te onderscheiden voor degenen die nog maar net beginnen – ze hebben specifieke dingen om op te letten om te bepalen wanneer het recept aan de kook is gekomen.

Sudderen is de methode waarbij matige hitte wordt gebruikt en het doel is om het voedsel zachter te maken. Dit is ook het gedeelte waar u kruiden en andere ingrediënten kunt plaatsen. Sudderen op een fornuis moet tussen 185° en 205 ° F blijven. Een gemakkelijke manier om het te onderscheiden is dat het zachter moet zijn dan koken, maar agressiever en bruisend dan stroperij.

Sudderen vereist dat het wordt gecontroleerd, omdat je het tussen die twee uiteinden moet houden. U kunt een keukenthermometer gebruiken om de exacte hierboven vermelde temperatuur te kennen of kijken of deze het midden van koken en pocheren heeft bereikt en zo laten totdat het gerecht klaar is met koken.

Verschillende soorten sudder

Sudderen is voor gebruikte recepten die langzaam gekookt moeten worden door een vloeistof of om de vloeistof zelf te koken, wat het ook is. Dergelijke gerechten zijn onder meer soep, stoofpot en vlees dat langzaam moet worden gekookt. Door te sudderen kan de warmte langzaam maar zeker door het eten gaan. Delicaat voedsel is geschikt voor deze kookmethode, omdat ze door koken uit elkaar kunnen vallen.

#1. Langzaam sudderen

Dit is de lekkerste vorm van sudderen. Er zouden zeer minimale bubbels naar boven moeten stijgen en wat lichte stoom. De temperatuur moet maximaal 185 ° F zijn. Er mag niet veel activiteit in de pot zijn en u moet de omstandigheden gedurende de benodigde tijd handhaven. Dit is goed voor gerechten die langzamer moeten worden gekookt, zoals bouillon. Misschien bent u ook geïnteresseerd om te weten hoe heet een kachel kan worden.

#2. Sudderen

Voor een gestage suddering kan de temperatuur tussen 185 ° en 205 ° F zijn en nooit meer dan dat. Dit wordt gebruikt voor recepten met een dikkere vloeistof zoals sauzen, soepen en stoofschotels. Er zou wat meer bubbels aan de bovenkant moeten zijn, maar niet agressief.

#3. Snel sudderen

Dit is sudderen dat bijna kookt. De temperatuur hiervoor moet rond de 205 ° F zijn. Het borrelen kan agressiever zijn, maar moet vrij klein van formaat zijn. Je zou weten wanneer je snel kookt of kookt door de bubbels te observeren. Door te koken ontstaan ​​er meer gigantische bubbels die sneller door het voedsel bewegen, wat niet ideaal is als je slowcooking nodig hebt.

Verschillende kookmethodes

Tijdens het koken moet u de kookmethoden leren. Soms volstaat het niet om alleen het recept te volgen. In plaats daarvan moet je oefenen om de effecten van deze kookmethoden op je gerecht volledig te benutten.

#1. Bakken

Deze kookmethode wordt gebruikt voor gebak, brood en dessert. Dit proces houdt het vocht in het voedsel terwijl het “kookt” of de buitenkant bakt tot het bruin wordt. Hoewel dit heel eenvoudig is, is het voorverwarmen van de oven en het in de gaten houden van de timer essentieel voor het proces.

#2. Frituren

Dit is het koken van voedsel met frituurolie of vet. Dit resulteert in knapperigheid en knapperige recepten. Het is goed te combineren met verschillende sauzen en dipsauzen. Dit is een kookproces op hoog vuur. Misschien bent u geïnteresseerd om te weten hoe u de vlam op een fornuis kunt aanpassen.

#3. Roosteren

Een andere vorm van koken op hoog vuur zorgt ervoor dat het vocht in het voedsel wordt gehouden. Het lijkt op bakken, maar wordt voornamelijk gebruikt voor vlees in plaats van gebak en desserts. De buitenkant zal droog bruin worden, maar de binnenkant zal vochtig zijn. Mijn vrienden, het kan ook nuttig zijn om te lezen hoe je een verbrande kachel schoonmaakt voor het geval dat.

#4. Roosteren

Dit is een kookmethode waarbij je warmtebron van bovenaf komt. U kunt de warmte-instelling van uw apparaat aanpassen, omdat dit een andere methode is die intense hitte kan afgeven. Je kunt je eten hierdoor snel verbranden, dus onder toezicht. Lees meer over grillen en koken.

Conclusie

Nu je weet wat er op het fornuis staat te sudderen, hopen we dat je goed oefent om dit onder de knie te krijgen. Niet alleen dat, maar je weet nu ook over andere kooktechnieken die voor verschillende recepten worden gebruikt. We hopen dat je deze kennis deelt met andere prospecterende koks. Dank je!