Hoe zakstanggordijnen op te hangen met een speldenhaak

Wie had gedacht dat deze eenvoudige, traditionele en goedkope stukken gebogen metaal worden gebruikt in professionele gordijnen? Leer hoe u zakgordijnen met een speldenhaak kunt ophangen en transformeer uw gezellige ruimte in een chique woonkamer.

Deze traditionele methode om zakstanggordijnen op te hangen is relatief eenvoudig te realiseren. Het enige wat je nodig hebt, is een gordijnpenhaak, enkele openklappende douchegordijnringen, een liniaal, een textielstift en je gordijn en zakstang.

Het enige wat u hoeft te doen is bevestigen, vastzetten, haken, verbergen en ophangen met behulp van de materialen. Je speld moet door het achterste uiteinde van de stof worden bevestigd en niet helemaal naar voren duwen. Zodra je de speldhaken aan het gordijn hebt vastgemaakt, maak je het andere uiteinde vast aan je gordijnringen en ben je klaar.

Zakstanggordijnen

Een gordijn met stangzakken is een van de meest klassieke, traditionele en relatief gebruikelijke methoden om gordijnen op te hangen. Gordijnen die met zakstangen worden opgehangen, hebben meestal ingenaaide zakken in de stof zelf. Je schuift hem vervolgens op de hengel, past hem naar wens aan en hangt de pocket-hengel op om een ​​simpele en casual look te creëren.

Het probleem met opgeschoven gordijnen in zakstangen is dat het een beetje gedoe kan zijn om je gordijnen te openen en te sluiten. Aangezien u het af en toe opent en sluit, kunt u overwegen om pinhaken te gebruiken.

Pin-haken

Een gordijnpenhaak is erg populair onder traditionalisten die graag de retro-look omarmen in plaats van moderne ingenaaide doorvoertules. Hoewel de huidige technieken voor het ophangen van gordijnen geweldig zijn, kan vasthouden aan traditionele manieren nog steeds die chique en verfijnde uitstraling geven waar veel huizen en interieurontwerpers naar verlangen.

Deze haken bestaan ​​al jaren in de branche. Klanten weten dat ze lang meegaan en hun doel dienen als een gordijnpenhaak zonder uiteindelijk uw gordijnen te beschadigen. Het houdt het gordijn veilig en mobiel, zodat u de gordijnen naar wens kunt openen en sluiten.

Stapsgewijze procedure

Als je al je materialen hebt verzameld: een gordijnpinhaak, gordijnringen, liniaal en textielstift, kunnen we nu met het proces beginnen.

Stap 1: het gordijn voeren

Bekleed de bovenkant van het gordijn zodat de achterkant van de stof naar u toe is gericht. U kunt proberen een plooitape te gebruiken en deze langs de bovenrand te plaatsen. Het zal je helpen bij het transformeren van je rod-pocket-panelen. Zaktapes zijn kleine verticale zakjes die u een centimeter uit elkaar naait. Het maakt ruimte voor de speldhaak, waardoor deze soepel in het opwaartse vak glijdt.

Stap 2: meet de intervallen.

Zodra u uw gordijn of draperie op een rij heeft, moet u uw stift en liniaal bij de hand hebben terwijl deze de tijd meet. Het zou het beste zijn als u een specifiek numeriek interval zou bepalen tussen de bevestiging van uw haken. Anders kan het rommelig en ongelijk worden.

Afgezien van het breedte-interval, moet u ervoor zorgen dat u overal consistente en gelijkmatige markeringen maakt. Overweeg de hoogte van de plaatsingen zodat deze niet te ver naar beneden of naar boven de gordijnenzoom is.

Als u had besloten om zaklinten te naaien in plaats van plooitape te bevestigen, zou u deze stap niet nodig hebben. We kunnen nu doorgaan naar stap drie.

Stap 3: de haken bevestigen

Wilt u plissé gordijnen, dan bent u op de goede weg. Bevestig uw pinhaken op de aangegeven intervallen. Voor verticale zakken, probeer de tanden te spreiden door ze om de andere zaklint te plaatsen. Als je plooien wilt die los lijken, sla dan twee zakken over.

Bevestig uw gordijnpenhaak door de scherpe kant onder voldoende stof te bevestigen. Probeer het hele aangewezen gebied van de pinhaak te bedekken. Duw de richtliniaal helemaal door de achterste voering van het materiaal, maar niet zo erg dat het de voorkant doorboort. Houd het vast en verborgen met behulp van de achterkant van het gordijn.

Stap 4: Gordijnringen

Zorg dat al je haken op hun plaats zitten en zorg ervoor dat ze niet te losjes vastzitten. Verzamel de stof en bevestig de speldhaken één voor één aan uw gordijnenringen. Als je de derde stap goed hebt gedaan, moet je haak zichtbaar aan de achterbekleding van de stof hangen.

Schuif die haken op de ringen en schuif je gordijnringen voorzichtig op de zakstang. Probeer rekening te houden met de diameter van de pinhaken. Pinhaken met lange nek geven je een set van een halve inch onder de bovenkant van je gordijn. Een pinhaak met korte nek geeft ongeveer een centimeter of twee om de dwarsstang te verbergen.

Stap 5: hang je hengel op

We hebben de haken gezet en de ringen eraan vastgemaakt. Nu is het tijd om de hengel vast te zetten door de finale vast te maken. Til de stangen op en plaats ze voorzichtig op uw gordijnbeugels. U kunt de positie aanpassen om ervoor te zorgen dat de hengel perfect in het midden zit en niet tegen een van de randen leunt.

Professionele tips

Verschillende soorten plooibanden werken goed met je pinhaken. Probeer erachter te komen voor welk type look je gaat voordat je de pleatertape bevestigt. Werken met losse, strakke en omgekeerde plooien zijn slechts enkele van de ontwerpen waaruit u kunt kiezen. Hopelijk heb je de basis geleerd van het ophangen van zakstanggordijnen met een speldenhaak.

Markeer uw gordijnen verstandig en volg de instructies om dat naadloos ogende gordijn te krijgen dat prachtig over uw raam valt.