Waar kan ik een organische matras kopen: 4 topmerken

Als je niet zeker weet waar ik een biologische matras kan kopen, hebben we vier merken om over te praten. Ze bevatten bekende namen als Saatva en Avocado. Je leert ook meer over biologische bedden en of ze het waard zijn.

We raden je aan om deze gids te lezen over het kopen van een biologisch matras. Daarin vindt u enkele tips om u te helpen weten waar u op moet letten bij het kopen van dit type bed. Onthoud dat niet alle biologische matrassen hetzelfde zijn, en het zou nuttig zijn om verschillende producten efficiënt te onderscheiden.

Waar kan ik een organische matras kopen in de VS

Avocado

Een van de beste merken om een ​​biologische matras van te kopen is Avocado, en ze zijn zelfs een uitstekende overweging als je niet weet waar je een matras van natuurlijke latex moet kopen. Hun gecertificeerde biologische matras is de best beoordeelde natuurlijke matras van Amerika en je kunt ook een veganistische versie zonder wol krijgen. En als je je zorgen maakt over de authenticiteit van hun biologische claims, heeft Avocado de certificeringen voor de materialen die ze op hun groene bed hebben gebruikt.

De Avocado Green-matras bestaat uit GOLS biologisch gecertificeerd latexschuim, GOTS biologisch gecertificeerde wol en GOTS biologisch gecertificeerd katoen. Voor de veganistisch gecertificeerde, PETA-goedgekeurde versie van dit bed hebben ze de wol vervangen door katoen. En tot slot is de Avocado-matras GREENGUARD Gold-gecertificeerd en Formaldehyde-vrij gecertificeerd door de UL Environment voor uw gemoedsrust.

Saatva

Wil je een hybride matras die ook nog eens biologisch is, overweeg dan de Saatva latex hybride matras. Saatva houdt duurzaamheid in het achterhoofd met de gebruikte materialen, zoals GOTS-gecertificeerd biologisch katoen en Nieuw-Zeelandse wol. Dit bed is ook een hypoallergene latex en de algehele samenstelling is vrij van chemicaliën en verontreinigende stoffen.

Omdat het een hybride matras is, zou je je natuurlijk afvragen hoe het milieuvriendelijk en biologisch kan zijn. Het geheim is dat Saatva 100% natuurlijk GOLS en OEKO-TEX-gecertificeerd latexschuim gebruikt met gerecyclede staalspiraal en biologische wol in plaats van chemische brandvertragers. Saatva staat zelfs achter Zenhaven, dat wordt opgenomen in de beste latexmatrassen op de markt.

Eco Terra-bedden

Een ander merk om te checken of je een biologisch matras wilt is Eco Terra Beds. Ze hebben de Eco Terra hybride latexmatras die vrij is van polyurethaan, chemicaliën en gifstoffen. In plaats daarvan gebruikt deze hybride 100% natuurlijke latex, biologisch katoen en biologische wol.

Voor de certificeringen gebruikt Eco Terra een OEKO-TEX Standard 100-gecertificeerde, 100% natuurlijke Talalay-latex, GOTS biologisch gecertificeerd katoen en GOTS biologische en OEKO-TEX Standard 100-gecertificeerde wol. Bovendien is het ondersteuningssysteem van omhulde spoelen zelfs niet-toxisch en upcycled. En als u andere zorgen heeft, kunt u het wetslabel van het merk raadplegen waarop staat dat het in Californië is gemaakt.

Berch by Helix

Als je een biologisch matras wilt kopen dat handgemaakt is in de VS, overweeg dan om de Birch Natural-matras te bekijken. Birch by Helix is ​​een milieubewust merk en de natuurlijke matras is daar een fantastisch voorbeeld van. Het maakt gebruik van natuurlijke Talalay-latex gecertificeerd door OEKO-TEX, eco-INSTITUT en Rainforest Alliance.

Berk gebruikt een GOTS-gecertificeerde hoes van biologisch katoen en biologische wol met rayon voor de brandvertragende laag en temperatuurregeling voor de andere materialen. En als u zich zorgen maakt over de duurzaamheid van de individueel verpakte zakspoelen in hun hybride bedden, gebruikt Birch American Steel. Maar nogmaals, u kunt de certificeringen op de Birch-website bekijken voor meer informatie.

Is een organische matras van belang?

Als je gevoeligheden hebt 

Een biologisch matras krijgen is belangrijk als je allergisch bent of merkt dat je gevoelig bent voor materialen. Biologische bedden gebruiken natuurlijke materialen, waardoor ze hypoallergeen zijn, en sommige zijn zelfs bestand tegen allergenen zoals schimmels en huisstofmijt. Kinderen, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen kunnen beter op een biologische matras slapen.

Als je je zorgen maakt over chemicaliën

Biologische matrassen winnen van andere matrastypes omdat ze vrij zijn van chemicaliën. Bovendien hebben ze certificeringen en tests om te bewijzen dat ze de luchtkwaliteit binnenshuis niet beïnvloeden en u ook niet blootstellen aan gevaarlijke stoffen. Latex is bijvoorbeeld een goed matrasmateriaal omdat het niet synthetisch is gemaakt zoals traagschuim.

Als u de impact op het milieu wilt verminderen

De meeste mensen willen tegenwoordig leven en hun levensstijl behouden met duurzaamheid in het achterhoofd. De meest milieuvriendelijke manier om een ​​bed te bouwen is met een biologische matras als dit belangrijk voor je is. Fabrikanten zorgen ervoor dat hun verwerking de laagste milieu-impact heeft om deze producten te produceren.

Wat maakt een matras biologisch?

Houd rekening met merken die hun matras biologisch of natuurlijk noemen zonder de certificeringen om het te bewijzen. Onthoud dat naast het gebruik van natuurlijke materialen, ze moeten worden gecertificeerd om ervoor te zorgen dat ze zonder chemicaliën zijn gemaakt, voldoen aan de normen met betrekking tot verontreinigende stoffen en emissies, en dat de materialen zelf de tests en vereisten hebben doorstaan ​​om biologisch te worden genoemd. Hier zijn enkele certificeringen om het biologische bed te controleren:

  • OEKO-TEX Standaard 100
  • CertiPUR-US
  • eco-INSTITUT
  • Greenguard
  • USDA biologisch
  • Global Organic Textile Standard (GOTS)
  • Global Organic Latex Standard (GOLS)

Wat zijn de meest giftige matrassen?

Wees voorzichtig met polyurethaanmatrassen, omdat polyurethaanschuim wordt geproduceerd met polyolen en diisocyanaten. Ze zijn geclassificeerd als kankerverwekkend en de fabrieken voor dit materiaal zijn potentiële bronnen van luchtverontreinigende stoffen.

Conclusie

En dat is het! Om samen te vatten waar ik een biologische matras kan kopen, kun je Avocado, Saatva, Eco Terra en Birch bekijken. Hun biologische bedden hebben de certificeringen om hun milieuvriendelijkheid en vrij van chemicaliën te bewijzen.

We hopen dat we je hebben geholpen om te beslissen of een biologisch matras iets voor jou is. Voel je vrij om nog meer vragen achter te laten als je die hebt.