Wat is de beste matrastopper voor heuppijn?

We zullen u helpen te weten wat de beste matrastopper is voor heuppijn door drie factoren te bespreken. Ten eerste, met welk materiaal, welke dikte en stevigheid moet u rekening houden bij het kiezen van een matrastopper? Ten tweede, als u last heeft van heuppijn, hoe kunt u dan een product krijgen dat de druk verlicht?

We zullen al deze vragen hieronder beantwoorden. Maar voordat u verder gaat, overweeg dan om te leren waarvoor een matrastopper wordt gebruikt. Het zal u helpen dit bedaccessoire beter te begrijpen, vooral als u een aandoening heeft zoals lichaamspijn.

Hoe u de beste matrastopper kiest voor heuppijn: 4 factoren om te overwegen

Materiaal

U zult gemakkelijk de beste matrastopper voor heuppijn vinden door te kijken naar het soort materiaal dat wordt gebruikt. Er zijn verschillende soorten schuim, maar de beste voor een matrastopper, als je last hebt van heuppijn, zijn traagschuim, latex en polyfoam. Dat laatste zou fantastisch zijn als je een beperkt budget hebt.

We weten allemaal dat contouren van traagschuim de heupen nauw ondersteunt, maar houd er rekening mee dat het warmte vasthoudt. Als je ook iets natuurlijks wilt, is een alternatief voor traagschuim latexschuim. Het biedt goede compressie om u te helpen van slaaphouding te wisselen zonder heupklachten.

Dikte

Als u heuppijn heeft, hangt de beste dikte van de matrastopper af van het algehele gevoel van de matras eronder. Een zeer stevige of zachte matras moet bijvoorbeeld een dikkere bovenmatras hebben om de contouren te compenseren die nodig zijn om heuppijn te verlichten. Integendeel, een dunne bovenmatras is voldoende als je al profiteert van de ondersteuning van het bestaande matras.

Matrastoppers variëren meestal van één tot vier centimeter dik, dus het zou gemakkelijk moeten zijn om de juiste voor uw matras te vinden.

Vastheid

Over het algemeen moet u een middelharde bovenmatras krijgen als u heuppijn heeft. Dit komt omdat een zeer zachte of stijve topper zal bijdragen aan een slechte drukontlasting die het bestaande ongemak versterkt. Onthoud echter dat uw slaaphouding en lichaamstype ook van invloed zijn op het verkrijgen van de juiste hardheid van de matrastopper.

Je wilt bijvoorbeeld een zachtere topper als je licht van gewicht bent en een zijslaper bent. Aan de andere kant hebben rugslapers en zwaardere personen baat bij stevige matrastoppers om te voorkomen dat ze wegzakken. Houd er rekening mee dat u pijn in de heupen krijgt als u geen goede slaaphouding aanhoudt omdat deze zwaar wordt.

Drukverlagende eigenschappen

De stevigheid en dikte van de dekmatras zijn niet de enige factoren die drukverlichting garanderen om heuppijn te verlichten. Je wilt ook dat het materiaal contouren geeft als je erop ligt, zodat je heupen een beetje wegzakken. Maar hoewel traagschuim meteen in deze categorie wint, wil je toch een product met verkoelende eigenschappen.

Warmtebehoud kan het bestaande ongemak dat u voelt bij heuppijn beïnvloeden. Gebruik daarom een ​​topper met eigenschappen die voor doorbloeding zorgen. Sommige kunnen zelfs worden geleverd met ademende hoezen of perforaties in de structuur.

Wat is de beste matrastopper voor lage rugpijn?

Stel dat de beste matrastopper voor heuppijn een product is dat contouren, gemiddelde stevigheid, kussen, ademend vermogen en drukverlichting biedt. Wat zou de topper zijn als je last hebt van rugpijn? De genoemde kenmerken zijn ook van toepassing als het uw rug is die pijn doet.

De beste matrastopper voor lage rugpijn zou iets middelhards zijn dat zich om het lichaam vormt om te voorkomen dat er een opening tussen het lichaam en het oppervlak ontstaat. U kunt leren hoe u een dekmatras van traagschuim kiest, omdat dit het ideale gevoel kan geven om rugpijn te verlichten. U kunt ook controleren of er ruimte is tussen uw lichaam en het bed en deze vullen met lendenkussens.

Door ervoor te zorgen dat u goed wordt ondersteund, zullen er geen wervelkolomafwijkingen zijn die de rugpijn verergeren.

Wat is de beste matras voor heuppijn?

De beste matras voor heuppijn kan een bed met traagschuim, pillow-top of een hybride matras zijn. Ze zouden uw matraskeuze moeten zijn, omdat ze de heupen omsluiten en het lichaam in een neutrale positie houden. Als gevolg hiervan vermindert u het gewicht en de druk op de heupen die de aandoening kunnen verergeren.

Houd er rekening mee dat u nog steeds rekening wilt houden met uw lichaamstype en slaapgewoonten bij het kiezen van het matrastype, ongeacht of u heuppijn heeft of niet. Uw afhaalmaaltijd is om het lichaam in een neutrale positie te houden tijdens het slapen met heuppijn. En als u op uw buik slaapt, kan dit ook bijdragen aan uw heuppijn.

Waarom doet mijn matras pijn aan mijn heupen?

De matras is niet de enige oorzaak van heuppijn, omdat verschillende gezondheidsproblemen uw heup pijn doen. Als het bed u echter niet de hele nacht ondersteunt, kan uw heup oncomfortabel aanvoelen door beknelde zenuwen of geconcentreerde druk. Daarnaast wil je dat je lichaam ontspannen aanvoelt tijdens het slapen, en dat zou niet mogelijk zijn als je niet de juiste matras krijgt.

Conclusie

Als je last hebt van heuppijn, kun je een topper voor op je bed krijgen. Maar wat is de beste topmatras voor heuppijn? Om samen te vatten, je wilt iets dat zo meegaand is als traagschuim om drukverlichting te bieden. Het moet echter koel aanvoelen en de juiste dikte en stevigheid hebben voor uw lichaamstype en slaaphouding.

En dat is het! We hopen dat deze tips helpen.