Welk matrasmateriaal is goed voor de gezondheid: 3 soorten

Als je je afvraagt ​​welk matrasmateriaal goed is voor de gezondheid, bespreken we drie veelvoorkomende aandoeningen waarbij je matras je kan helpen. Als je last hebt van pijn, allergieën of warm slaapt, leer je veel van dit artikel. We zullen het ook hebben over de veiligheid van matrassen in het algemeen.

We raden u aan deze gids over de beste matras om te slapen te lezen. Naast het soort materiaal in het bed, wil je ook rekening houden met de andere eigenschappen om ervoor te zorgen dat je een goede nachtrust krijgt. Een goede nachtrust is immers cruciaal voor een goede gezondheid.

Welk type matras is goed voor de gezondheid?

Voor mensen die lichaamspijn ervaren

Schuimmaterialen zoals traagschuim en latex zouden goed zijn voor de gezondheid van mensen die lichaamspijn ervaren. Het ongemak dat pijn veroorzaakt, heeft invloed op uw slaapkwaliteit en slaapgebrek kan leiden tot mogelijke gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk, depressie en zelfs een risico op een hartaanval. Gebruik traagschuim- of latexmatrassen om slaapgebrek door pijn te voorkomen en uw gezondheid onder controle te houden.

Traagschuim vormt zich op natuurlijke wijze langs uw lichaam en dit helpt bij het verlichten van de druk wanneer u gaat liggen. Latex is ook een van de matrassen die goed is voor de rug als je rugpijn hebt, omdat het de juiste stevigheid heeft om je te ondersteunen. Latex en traagschuim zijn zelfs de matrasmaterialen die u zult zien in door chiropractor goedgekeurde matrassen, dus u weet dat ze gunstig zijn voor mensen die pijn en pijn ervaren.

Voor mensen met allergieën

Een matrasmateriaal dat goed is voor de gezondheid, moet zacht genoeg zijn voor mensen met allergieën. Daarom wil je biologische matrassen als je een hypoallergeen bed wilt. Een van de beste organische materialen die goed zijn voor je gezondheid is latex.

Latex is afkomstig van rubberbomen en je kunt zelfs fabrikanten vinden met certificeringen die de duurzaamheid van hun producten bewijzen. U kunt ook allergieën en reacties vermijden, aangezien latex natuurlijk is en vrij van chemicaliën. Het is zelfs bestand tegen allergenen zoals schimmels en huisstofmijt, en sommige natuurlijke matrassen hebben componenten die ze antimicrobieel maken.

Als u nog niet bekend bent met natuurlijke materialen, vindt u hier een gids voor het kopen van een biologische matras.

Voor mensen die warm slapen

Onze lichaamstemperatuur verandert ‘s nachts tijdens de slaap, en sommige mensen kunnen het aanzienlijk heter voelen dan anderen. Je kunt voorkomen dat je gestoord wordt en je slaap verliest door een matrasmateriaal te kiezen dat geen warmte vasthoudt. Overweeg een hybride matras omdat deze een betere luchtstroom biedt dan een bed van 100% schuim.

U kunt ook kiezen voor bedden van traagschuim die zijn doordrenkt met verkoelende gel. Fabrikanten hebben tegenwoordig technologieën ontwikkeld om hun traagschuimmatrassen koeler te laten aanvoelen dan traditionele matrassen met een slechte temperatuurregeling. Maar als je het budget ervoor hebt, zal latexschuim veel comfortabeler aanvoelen dan traagschuim als je warm slaapt vanwege het ademend vermogen.

Is schuimbed goed voor de gezondheid?

Een schuimbed is goed voor uw gezondheid, afhankelijk van uw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Schuimmatrassen zijn er in verschillende soorten, stevigheid en algehele constructie, dus u moet weten hoe u het exacte model kunt selecteren dat u helpt een goede slaapkwaliteit te behouden. Maar als u zeker wilt weten dat u een veilige schuimmatras krijgt voor uw gezondheid, controleer dan op certificeringen zoals CertiPUR-US, < b>eco-INSTITUT, en GREENGUARD om te bewijzen dat het schuim voldeed aan de eisen met betrekking tot chemische emissies, verontreinigende stoffen en ozonafbrekende stoffen.

Traagschuim

Een bed van traagschuim is gunstig voor uw gezondheid omdat de conformerende eigenschappen u een goede nachtrust kunnen garanderen. Door de natuurlijke contouren van het lichaam te volgen, ongeacht je slaaphouding, voorkom je drukpunten en behoud je een neutrale wervelkolom. Controleer echter de certificeringen van het traagschuim om gerust te zijn over de chemische samenstelling.

Latexschuim

Als je je zorgen maakt over de chemische uitstoot van synthetisch traagschuim, dan is latexschuim een ​​uitstekend alternatief. Het is het topmatrasmateriaal dat je kunt krijgen als we het hebben over gezonde materialen, omdat het van natuurlijke oorsprong is. Degenen met gezondheidsgevoeligheden zullen veel zelfverzekerder slapen op een latexschuimbed, en de structuur is ook zo drukverlagend en ondersteunend als traagschuim.

U kunt dit uitgebreide artikel over latexschuimmatrassen lezen om meer te weten te komen over dit natuurlijke materiaal.

Bevatten matrassen chemicaliën?

VOS en luchtverontreinigende stoffen

Controleer de materialen in uw matras altijd op mogelijke luchtverontreinigende stoffen en VOS. Ze komen het meest voor in polyurethaanschuim, dus let op waterstofcyanide, TDI of methyleenchloride. Het zou ook het beste zijn om te verduidelijken welke chemicaliën het merk heeft gebruikt voor de vlekafstotende en antimicrobiële behandeling op de matras, omdat dit VOC’s kunnen zijn.

Vlamvertragers

Vermijd matrassen met chemische vlamvertragers zoals boorzuur, antimoon of halogenen zoals chloor en broom. Er zijn natuurlijke matrassen die natuurlijke wolvezels gebruiken in plaats van deze chemicaliën. Hier kunt u ter referentie natuurlijke latexbedden kopen.

Conclusie

En dat is het! Dit artikel beantwoordde welk matrasmateriaal goed is voor de gezondheid, en de feiten wijzen op latexschuim. Traagschuim kan ook gunstig zijn voor de gezondheid omdat het helpt bij drukverlichting en ondersteuning om een ​​goede slaapkwaliteit te behouden, maar zorgen over chemicaliën maken latex de duidelijke winnaar.

Raadpleeg ten slotte altijd uw zorgverlener, aangezien u mogelijk een specifieke gezondheidstoestand heeft die met bepaalde matrasmaterialen beter zal worden verlicht.