Welke matras is het beste om te slapen: 3 beste factoren

Als je wilt weten welk matras het beste is om te slapen, stel jezelf dan drie vragen. Eerst zullen we het hebben over hoe uw slaaphouding, lichaamstype en gezondheidstoestand van invloed zijn op het verkrijgen van de beste matras om te slapen. Ten tweede zullen we het ook hebben over matrastypes en stevigheid om u te helpen deze beter te begrijpen.

Wil je ook weten hoe je je matras comfortabeler kunt maken? We raden aan om onze aparte gids te raadplegen voor waardevolle tips.

Welk type matras is het beste om te slapen?

Wat is uw slaaphouding?

Een van de vragen die u moet stellen bij het kopen van een matras heeft betrekking op uw slaaphouding. In plaats van te zoeken naar de top tien bedden of beste matrasmerken om te slapen, moet u eerst het ideale matrastype voor uw slaapgewoonten weten. Zodra u het matrastype voor uw slaaphouding heeft gevonden, kunt u gemakkelijk door de markt navigeren.

Rugslapers

De beste matras om te slapen als je op je rug slaapt is een hybride matras. Dit komt omdat dit type matras stevig genoeg is om uw wervelkolom neutraal te houden, maar toch enige demping heeft om de druk te verlichten. Vermijd het gebruik van een zachte matras als u een rugslaper bent.

Zijslapers

De beste matras om te slapen als u op uw zij slaapt, is een dekmatras. U kunt ook kiezen voor een traagschuimmatras vanwege het contourvermogen. Als je op je zij slaapt, wil je de schouders en heupen ondersteunen omdat ze de zwaarste gebieden worden.

Maagslapers

De beste matras om te slapen als je op je buik slaapt is een zeer stevige en dunne schuimmatras. Het gebruik van een zacht bed als je op je buik slaapt, ontmoedigt een goede slaaphouding omdat je bovenlichaam niet op één lijn ligt met het onderlichaam. Meer nog, overweeg om in andere posities te slapen, omdat slapen op je buik de wervelkolom belast.

Gecombineerde slapers

Als je gedurende de nacht van slaaphouding verandert, bepaal dan welke houding je vaak gebruikt en heb het ideale matrastype. U kunt bijvoorbeeld denken aan een latexschuimmatras omdat deze zich goed aanpast aan beweging om continue ondersteuning te bieden. Aan de andere kant, vermijd bedden die niet zo reageren op beweging.

Wat is uw lichaamstype?

U slaapt alleen comfortabel als de structuur en samenstelling van het matras optimaal zijn voor uw gewicht en lengte.

Licht versus zwaar

Als u een lichter persoon bent of iemand onder de 130 pond, kunt u een matras kiezen die aan de zachtere kant is. Anders zult u het gevoel hebben dat het bed stijver aanvoelt dan het in werkelijkheid is. Integendeel, zwaardere personen met een gewicht van 230 pond of meer moeten stevige matrassen gebruiken, zodat ze niet diep wegzakken en steun verliezen.

Lang versus kort

Matrassen variëren in grootte, dus het moet gemakkelijk zijn om degene te vinden die u comfortabel houdt. Als u bijvoorbeeld een lang persoon bent, kunt u zich beter voelen op een queensize bed dan op een kortere eenpersoonsmatras. Je wilt ook rekening houden met de breedte van de matras als je het bed deelt.

Heeft u gezondheidsproblemen?

Overweeg om uw zorgverlener te raadplegen, want hij kan een specifieke aanbeveling hebben als u een gezondheidstoestand heeft. Er zijn bijvoorbeeld matrassen voor fibromyalgie om de situatie te verlichten. U kunt ook door chiropractor aanbevolen matrassen controleren om pijn en ongemak te verlichten.

Is het beter om op een harde of zachte matras te slapen?

Als u kiest tussen een harde en een zachte matras, zou uw beste antwoord in plaats daarvan middelhard moeten zijn. Het gebruik van een zeer zachte of zeer stevige matras kan een neutrale wervelkolom ontmoedigen, wat leidt tot ongemak en pijn in het lichaam. Aan de andere kant biedt een middelhard bed voldoende ondersteuning om je lichaam op één lijn te houden en heeft het ook demping om de druk te verlichten.

Hier is alles wat u moet weten over hoe u de stevigheid van een matras kunt kiezen, zodat u dienovereenkomstig kunt beslissen.

Welke matras is beter schuim of veer?

Schuimmatrassen

  • Schuimmatrassen hebben de neiging langer mee te gaan dan springverenmatrassen omdat ze geen spoelen hebben die beschadigd kunnen raken
  • Schuimbedden zoals traagschuim passen zich op unieke wijze aan het lichaam aan, dus de ondersteuning is gelijkmatiger dan een binnenveringsmatras
  • Schuimbedden verminderen bewegingsoverdracht, waardoor ze perfect zijn voor degenen die het bed delen

Lentematrassen

  • Lentematrassen zijn goedkoper dan schuimbedden
  • Mensen die de voorkeur geven aan een veerkrachtig gevoel, zullen verenbedden waarderen in vergelijking met schuim dat de neiging heeft om een ​​zinkend gevoel te creëren
  • Lentematrassen voelen koeler aan dan schuimbedden 

Wat is een goede dikte voor een matras?

Een goede dikte voor een matras is 10 inch, maar je moet ook rekening houden met je slaaphouding en lichaamstype. Als je leert hoe dik een matras moet zijn, zul je zien dat verschillende slapers zich prettiger voelen bij de juiste matrasdikte. Als u bijvoorbeeld op uw buik slaapt, is een bed van 10 inch optimaal, terwijl zijslapers een bed van 14 inch kunnen gebruiken om hun schouders en heupen te dempen.

En als u op uw rug slaapt, is een bed van 30 cm ideaal om uw wervelkolom neutraal te houden.

Conclusie

En dat is het! In dit artikel hebben we beantwoord welke matras het beste is om te slapen en onthulden dat je op drie dingen moet letten. Ken uw slaaphouding, lichaamstype en gezondheidstoestand.

Er zijn verschillende soorten matrassen op de markt, dus het moet gemakkelijk zijn om de beste voor u te vinden. Als u echter meer matrasgerelateerde problemen heeft, kunt u onze zoekbalk proberen.