Een gewone fauteuil ombouwen tot een draaibare fauteuil?

Een van de beste manieren om uw huis als een luxe resort te laten voelen, is door uw woonkamer of familiekamer op te waarderen met een fauteuil. Er zijn veel verschillende stijlen en modellen beschikbaar, maar hoe weet u welke het beste bij u past?

In deze blogpost wordt uitgelegd hoe u een gewone fauteuil kunt ombouwen tot een draaibare fauteuil – zodat deze in elke richting kan worden gebruikt!

Stappen voor het ombouwen van een gewone fauteuil naar een draaibare fauteuil

Voor dit project heb je een verstelbare sleutel en een tang nodig. Zorg ervoor dat je ten minste twee uur hebt voordat je aan dit proces begint!

Stap één: Begin door aan de hendel van de fauteuil te trekken om deze uit zijn huidige positie te halen en verwijder eventuele kussens die erop liggen.

Stap twee: Zoek de achterste scharnierpen op uw stoel, die zich in de buurt van een van de armleuningen moet bevinden. Gebruik een tang om dit gebied los te draaien door tegen de klok in te draaien.

Stap drie: Terwijl u de scharnierpen losschroeft, moet u ervoor zorgen dat u deze met uw tang omhoog trekt. Dit zorgt ervoor dat eventuele metalen stukken uit elkaar worden getrokken en niet vast komen te zitten in krappe ruimtes. Als dit gebeurt, gebruik dan de verstelbare sleutel om de dingen een beetje los te maken, zodat ze gemakkelijker kunnen worden verwijderd.

Stap vier: Zodra de scharnierpen is verwijderd, moet u een uiteinde van uw stoel optillen en op zijn kant leggen. Het voorste gedeelte met de armen moet naar boven gericht zijn, terwijl al het andere naar beneden is gericht.

Dit zorgt ervoor dat beide stukken even los van elkaar zijn. Als ze niet gemakkelijk uit elkaar gaan, moet je je handen gebruiken en de twee stukken voorzichtig uit elkaar wrikken.

Stap vijf: Als het eenmaal is gescheiden, ga je gang en verwijder je eventuele extra schroeven in het gebied totdat ze allemaal verdwenen zijn. Hierdoor kunnen oude stoffen of onderdelen van een draaistoel eenvoudig worden verwijderd. Om dit een voor een te doen, moet je je handen op de bovenkant van de ene kant leggen en je gewicht gebruiken om hem van de andere kant weg te trekken.

Stap zes: Nadat alle schroeven zijn verwijderd, ga je gang en verwijder je alle stoffen of draaistoelonderdelen die er nog zijn. Ze moeten in één stuk naar buiten komen als ze er nog niet uit zijn gevallen toen je de schroeven verwijderde.

Stap zeven: Zodra het gewoon blank metaal is, ga je gang en richt je je aandacht op hoe je het wilt restaureren. Het maakt niet uit welk type vulling wordt gebruikt, zolang er maar genoeg is om de leegte die is achtergelaten door oude vulling op te vullen en eventuele gaten in de nieuwe stof te bedekken.

Patio draaistoelbasis vervangen

De patio draaistoelbasis is hoe de fauteuil 360 graden om zijn as draait. Iemand kan tuinmeubilair kopen en de manier waarop het beweegt willen veranderen, of hij kan ontdekken dat zijn huidige stoel helemaal niet draait. De eerste stap om de manier waarop uw stoel beweegt te veranderen, is door eventuele bekledingen van de metalen basis te verwijderen.

De volgende stap is om te bepalen hoe de nieuwe draaistoel zal bewegen. Er zijn drie soorten bases die mensen kunnen overwegen te kopen: kogellagers, tandwielaangedreven of kegel- en bekerlagers. Het type dat ze nodig hebben, hangt af van hoeveel gewicht ze willen dat het kan dragen en hoe resistent ze willen dat het is.

Nadat ze hebben gekozen hoe ze willen dat de stoel beweegt, is het tijd voor mensen om bevestigingsmateriaal en een basis aan te schaffen. Sommigen kiezen misschien voor een armbevestiging, terwijl anderen de wartel liever rechtstreeks op hun bestaande meubelframe bevestigen. Zodra dit is gebeurd, kan de permanente installatie in minder dan een uur plaatsvinden met behulp van de juiste schroeven en bouten.

Slijtage aan een fauteuil voorkomen

Wanneer mensen in hun fauteuils zitten, moeten ze ervoor zorgen dat ze niets drinken of eten dat op de bekleding zou kunnen druppelen. Dit is erg belangrijk omdat vloeistoffen na verloop van tijd vlekken kunnen maken op meubels als ze eerst drogen voordat ze worden schoongemaakt.

Hoe u slijtage aan een fauteuil kunt voorkomen door niets te eten of te drinken terwijl u erin zit.

Wat voor soort ligstoel is geschikt voor mij?

De eerste beslissing die moet worden genomen bij het kiezen van het juiste type fauteuil, is hoeveel tijd u per dag zittend in uw stoel doorbrengt.

Hoe kom je erachter hoeveel tijd een persoon per dag zittend in zijn ligstoel doorbrengt:

Dan is er nog de vraag hoe je je stoel gaat gebruiken. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een gemakkelijke manier om toegang te krijgen en op de grond te gaan zitten, dan is een “ligstoel”-type wellicht het beste. Aan de andere kant, als je op zoek bent naar een manier om voor je tv te zitten en op te staan ​​zonder de hele tijd te hoeven staan, dan is een “easy rise”-type misschien het beste.

Het type ligstoel is beter voor mensen die minder dan drie uur zittend doorbrengen, terwijl stoelen met een gemakkelijke opstap geschikt zijn voor mensen die meer dan drie uur zittend doorbrengen.