Alles over het kweken van paprika’s in Italië

Als je serieus overweegt om paprika’s in Italië te telen, weet dan dat paprika’s temperamentvol kunnen zijn in vergelijking met de rest van de planten in je tuin. Hoewel deze paprika’s kieskeurig kunnen zijn, kan men ze beschouwen als de topfavorieten van zowel koks als tuiniers. Als je ze goed kweekt, kunnen deze paprika’s je meer bieden dan alleen kleur aan je tuin en smaak aan je eten.

Mag ik paprika’s telen in Italië?

Ja, je kunt overal in Italië paprika’s telen. Uit onderzoek blijkt dat het zuidoosten van het land ongeveer 38% produceert van het totale aantal paprika’s dat in het land wordt geteeld. Bovendien zijn de belangrijkste productiegebieden van Itally de zuidoostkust van Kent, het zuidwesten van Devonshire en de centrale provincies.

De meest voorkomende paprika’s die in het land worden geteeld, zijn de open bestoven variëteiten, waaronder Keystone Resistant Giant Strains, King Arthur, Sweet Belllifornia Wonder 300, Capistrano, Yolo Wonder, Jupiter en Grande Rio66. Deze groenteplanten voor het warme seizoen groeien het best in gebieden waar de temperatuur ergens tussen de 75˚F en 85˚F ligt, en ze gedijen ook in goed doorlatende bodems.

Is het telen van paprika’s in Italië gemakkelijk?

Het is zeker! Hoewel paprika’s als eenjarige planten worden geteeld in gebieden met koude winters, kunnen deze groenten in Italië als vaste planten worden geteeld.

In het geval dat u een beginneling bent in tuinieren en tuinbouwalchemie, een eenjarige plant leeft en sterft in één seizoen, terwijl een vaste plant vele seizoenen terugkomt. Met andere woorden, paprika’s zijn gemakkelijk te kweken als je ergens in de zuidelijke helft van Italië bent. Als u deze planten eenmaal in uw achtertuin of uw polytunnel heeft gezet, hoeft u ze niet elk jaar opnieuw te planten.

Een groentetuin in Italië is niet compleet zonder talloze kleurrijke en smakelijke paprikasoorten die variëren van mild tot pittig heet!

Hoe kweek je goede paprika’s in Italië?

Voor het telen van paprika’s in Italië moet je ze planten in gebieden met veel zon. U moet ze ook in de late namiddag of vroege avond in vochtige grond met plantaardige mest overplanten. Om goede paprika’s te produceren, moet u eraan denken om de jonge en malse planten ongeveer vijf dagen lang elke dag licht met water te besprenkelen voordat u ze elke week water geeft.

Topgroenten die het beste groeien in Italië

Dankzij het groeiklimaat van Itally kunnen tuinders ervoor kiezen om het hele jaar door een breed scala aan groentegewassen te telen, zoals rabarber, radicchio, asperges en artisjok. Behalve dat deze groenten minimaal onderhoud vergen, kun je ze ook jaar na jaar telen. Bekijk ze hier allemaal van dichterbij:

Rabarber

Hoewel de meeste mensen weten dat schoenmaker en taart niet hetzelfde smaken zonder rabarber, weet niet iedereen dat rabarber een vruchtbare groenteplant is. Als ze volwassen genoeg zijn, kunnen deze planten wel 1,20 meter hoog worden met de knapperigste en zoetste groen-, rood- of roze-gekleurde stengels.

Bovendien kunnen hun bladeren ook een uitstekende aanvulling zijn op uw composthoop. Houd er echter rekening mee dat het geen goed idee is om rabarberblaadjes te eten vanwege hun hoge gehalte aan oxaalzuur. Mocht u het zich afvragen: hoge doses van deze chemische verbinding kunnen giftig zijn voor de menselijke gezondheid.

Je kunt van deze groenten verwachten dat ze tot wel acht jaar zullen produceren. Tijdens het eerste jaar kun je maar een paar stengels oogsten, maar vanaf het tweede jaar zul je iets meer oogsten. Tegen het derde jaar kun je veel stengels oogsten.

Radicchio

De roodbladige cichorei genaamd Radicchio is een andere groente die het goed doet in Italië. Hoewel hij veel lijkt op een robijnrode kool met witte aderen, wordt zijn kop niet groter dan de grootte van een grapefruit en blijft hij compact.

Wat deze plant interessant maakt, is dat hij zoeter wordt als het weer koeler wordt. Je hebt de mogelijkheid om hun bladeren tijdens het groeiseizoen te oogsten of de hele plant af te snijden wanneer de kop zijn volledige vorm heeft bereikt.

Asperges

Als er één ding is dat u moet weten over dit groentegewas, is het het feit dat het langer duurt om het te vestigen dan bij andere soorten groenten. Als u bijvoorbeeld besluit om kronen te planten, moet u een jaar wachten voordat u ze kunt oogsten. Aan de andere kant, als u begint met planten vanuit zaad, is een wachttijd van maximaal drie jaar vereist voordat u uw asperges kunt oogsten.

Hoewel het kweken ervan wat meer toewijding van uw kant vergt, zult u er geen spijt van krijgen als u tot wel 30 jaar lang geniet van een overvloedige oogst van verse asperges. Tussen het planten en de oogst, zal uw tuin worden versierd met bloemrijke asperges en hun lange en gevederde varens die een lust voor het oog zijn.

Artisjok

Met toppen die eruitzien als prachtige dennenappels in groene en paarse variëteiten en groene bladeren met een vleugje zilver erin, zullen artisjokken elke siertuin er schitterend uit laten zien. Bovendien zien ze er niet alleen leuk uit, ze smaken ook geweldig! Deze planten kunnen tot wel vijf jaar opbrengen.

Is het een geweldig idee om paprika’s te telen in een polytunnel?

Jawel! Of je nu droomt van een oogst van milde of pittige hete pepers, je kunt een geweldige oogst verwachten als je je paprika’s in een polytunnel plant. Naast het stabiliseren van de kweekomgeving van je planten door ze te beschermen tegen barre weersomstandigheden en ongedierte, kan een polytunnel ook je toevluchtsoord en een plek van aandacht zijn waar je vrij bent om je planten te verzorgen en te verzorgen.

Tips voor het planten van paprika’s in een polytunnel

Met een polytunnel geef je je paprika’s voldoende warmte, vocht en licht om zich genereus en gezond te ontwikkelen. Bekijk deze tips om u op weg te helpen.

Week peperzaden

Als je de rijpingsperiode van je paprika wilt versnellen, hoef je de zaden ongeveer 10 minuten te laten weken voordat je ze plant. Als je dit doet, wordt de harde zaadbedekking van de paprika zachter en wordt de kiemtijd verlengd.

Laat ze minimaal 6 uur direct zonlicht krijgen

Als je de best smakende paprika’s in Italië wilt telen, zoek dan een locatie in je polytunnel die dagelijks ongeveer 6 uur direct zonlicht krijgt en plaats je paprika’s op die plek.

Handhaaf de juiste temperatuurregeling

Een van de beste dingen aan het opzetten van je eigen polytunnels is dat je hiermee de juiste controle kunt houden over de groeiomstandigheden van je plant, inclusief de temperatuur. Je maakt je peperzaailingen blij als de dagtemperatuur op ongeveer 70 isF en de avondtemperatuur op 60˚ wordt gehouden.

Gebruik een krachtige waterslang om ongedierte te verwijderen

Je kunt die vervelende bladluizen en ander ongedierte van je volwassen planten krijgen als je ze afspoelt. Houd er echter rekening mee dat experts deze methode niet aanbevelen voor jonge zaailingen.

Houd de grond nat

Paprika’s hebben veel water nodig om te gedijen. Om deze reden is het het beste om de grond constant nat te houden. Als de temperatuur stijgt, moet u ze dagelijks water geven en elke vier dagen een centimeter water toedienen.

Plant ze in voedselrijke grond

Zorg ervoor dat u uw paprika’s plant in aarde met voldoende calcium en fosfor. Houd bovendien de pH van de grond op 6,0 tot 7,0 en de temperatuur op 70˚F om het ontkiemingsproces van de plant te verbeteren.

Conclusie

Als het gaat om het telen van paprika’s in Italië, gaat er niets boven het kweken in een polytunnel. Krostrade biedt hoogwaardige polytunnels, vervaardigd uit de meest robuuste en meest duurzame materialen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze producten.