Wanneer te beginnen met het planten van een polytunnel-palouse

Voordat u weet wanneer u moet beginnen met het planten van apolytunnelPalouse, zijn er enkele tips om op te letten. Polytunnelplanting gaat niet zonder de veelgemaakte fouten die tuinders kunnen begaan.

Deze omvatten het opzij zetten van temperatuurcontroles, het niet letten op struiken of bomen in de buurt, vergeten schaduw op te zetten, de luchtvochtigheid niet onder controle te houden, niet kunnen ventileren, het aanmoedigen van schimmel, uitputting van de grond en in de verkeerde hoeveelheden water geven. Niets mag je ervan weerhouden om altijd de juiste planten te krijgen.

Het is altijd aanbevolen om deze tips te begrijpen voor een betere teelt van gewassen. Laten we eens kijken hoe we kunnen beginnen met planten in kassen in de Palouse.

Waarom heet het The Palouse?

Geen stad, maar in plaats daarvan, een regio in het noordwesten van de VS, beslaat de Palouse delen van het noordoosten van Oregon, het zuidoosten van Washington en het centrum van Idaho. Het is een bekend landbouwgebied geweest, waar tarwe en peulvruchten worden verbouwd. Gelegen op ongeveer 160 mijl ten noorden van de Oregon Trail, kende deze regio een snelle groei aan het einde van de 19e eeuw.

Hoe wordt de Palouse gevormd?

Voor degenen die de Palouse als een geografische locatie of regio beschouwen, is het interessant om te begrijpen hoe ze zijn gevormd. Heuvels ontstonden meer dan tienduizend jaar uit door de wind geblazen slib en stof, bekend als ‘löss’, afkomstig uit het droge gebied in het zuidwesten.

De heersende winden uit het zuidwesten bliezen in het stof en het slib waar het zich vestigde in de lössheuvels die op gigantische duinen lijken.

Welke gewassen worden in de Palouse verbouwd?

De Palouse staat bekend als de prairietuin en ligt in de regenschaduw van Cascade Mountains, en neerslag kan soms schaars zijn, waarbij de capaciteit van het land om vocht vast te houden van cruciaal belang is voor boeren, die het gebied hebben gekatapulteerd tot een van ‘s werelds toonaangevende regio’s die tarwe produceren. Andere verbouwde gewassen zijn onder meer linzen, gerst en erwten.

Wat zijn de beste planten om in ApolytunnelPalouse te kweken?

De Palouse wordt aangeprezen als de grootste regio voor linzen in de Verenigde Staten. Maar afgezien van linzen, voordat we ingaan op details over wanneer u apolytunnelPalouse moet gaan planten, is het essentieel om te weten op welke gewassen u zich moet voorbereiden.

ographicalLentils

Bekend als de “polsslag van de Palouse”, arriveerden linzen in het gebied voor het eerst in het begin van de jaren negentig toen J. J. Wagner, een inwoner van Farmington, een plaatselijke predikant van Zevende-dags Adventisten vroeg om zaden uit Europa te bestellen. Wagner plantte vervolgens twee rijen om te testen of de linzen in deze situatie zullen groeien.

En dat deden ze. Iets later in het decennium kwamen er gemechaniseerde oogstmachines tot stand en nam de productie van linzen toe. Tegenwoordig wordt meer dan 95 procent van de linzen van het land geteeld in de Palouse-prairies in Idaho-Washington.

Graankorrels

Drie van ‘s werelds meest populaire graankorrels zijn rijst, tarwe en maïs, goed voor 89 procent van alle granen wereldwijd in 2012. Deze granen zijn essentieel in uw dagelijkse voeding. Ze zijn ook bruikbaar geworden voor diervoeding en industriële verwerking. De prairies behoren tot de locaties waar ze het beste kunnen groeien.

ographicalBarley

Ondertussen is gerst ook een graan en biedt het tal van gezondheidsvoordelen voor uw gezondheid. Het is een hoofdgewas voor veel regio’s over de hele wereld, de grondstof voor het maken van wat er dagelijks op hun bord ligt. Dit is altijd een element van gewichtsverlies geweest en kan de spijsvertering verbeteren.

Het is ook bekend dat ze galstenen voorkomen en het risico op galblaasoperaties verminderen. De juiste hoeveelheid gerst in de voeding kan ook helpen het cholesterol te verlagen. Je hebt de term misschien al eerder gehoord, omdat ze ook ingrediënten zijn in gezondheidssupplementen.

ographicalMustard

Je mosterd is een van de favoriete gewassen in de prairies of op het droge. In de Palouse is dit oliezaadgewas opgenomen in verschillende vruchtwisselingen, waardoor het helpt om in te grijpen in plaagcycli, het vochtgebruik verhoogt en vervolgens de inkomsten van de boerderij.

ographicalCanola

Een ander goed gewas voor uw polytunnelPalouse is canola. Gekenmerkt door hun felgele bloemen, produceert koolzaad koolzaadolie, die is verrijkt met vitamine E en K, evenals calorieën voor een goede gezondheid.

Hun planten kunnen wel anderhalve meter lang worden om peulen te produceren waarin de boer de zaden oogst en ze tijdens de productie verplettert om canola-olie en -meel te maken.

Wanneer begin je met het planten van ApolytunnelPalouse?

Tuinen in de prairies en de Palouse bestaan ​​uit wilde bloemen en grassen die bloeien in zonnige en open ruimtes. Stel je de weilanden in popmedia voor met torenhoge grassen die heen en weer zwaaien met de wind. Denk aan planten met bloemen in de vorm van een motorkap in het landschap, gevierd met roze, paars, blauw, rood en geel.

De techniek is met de juiste timing voor het planten van gewassen in apolytunnelPalouse.

  • Begin met uw winterharde groenten van december tot januari. U kunt deze ook uitharden door ze gedurende een bepaalde tijd geleidelijk aan buitenomstandigheden te conditioneren.
  • De maand maart is het begin van de koude seizoengewassen. Deze omvatten sla, broccoli, kool, bloemkool, enz.
  • Bij warme seizoensgroenten: richt je op maart en april. Deze omvatten tomaten, peulvruchten, pompoen en paprika’s.
  • Ten slotte heb je tweede oogsten die in juli of augustus moeten beginnen, en tegen september en het herfstseizoen moeten ze worden geoogst.

Kortom, de Palouse of de prairies zijn de perfecte inspiratie voor een kas. De droge gebieden en de beste gewassen die je eerder hebt gekend, in combinatie met de tips over wanneer je moet beginnen met het planten van apolytunnelPalouse, zullen elke boer voorzien van de groenten die perfect zijn om van boer tot keuken te koken, en nog veel meer.