Hoe een raam-airconditioner op te laden? 3 eenvoudige stappen!

Weet u hoe u een raamairconditioner moet opladen? Beste, steek je mouwen op, doe wat werk aan je airco met behulp van Freon. Maar wacht. Misschien vraagt ​​u zich af waarom u uw airconditioner moet opladen? Is het zijn “batterij” aan het leegraken? Natuurlijk niet! Airconditioners hebben geen batterijen.

Alles wordt oud en tijd bepaalt de prestatie van alles. Naarmate uw airconditioner ouder wordt, wordt het vermogen om koele lucht af te geven middelmatig. Waarom? Het verstopte stof in het filter, de kapotte compressor en de keuze van de locatie kunnen er zeker toe leiden dat de airconditioner zijn prestaties verlaagt. Een lekkage in de compressor kan echter ook de boosdoener zijn.

Stappen om een ​​raam-airconditioner op te laden

U hoeft geen nieuwe airconditioner te kopen als uw airconditioner zijn werk lijkt te missen. Een Freon-kit zou je ellende opleveren terwijl je niet veel van je geld krijgt. Gelukkig is het in de Verenigde Staten legaal om je airconditioner op te laden met Freon.

U moet echter een professionele technicus krijgen om de taak van het opladen uit te voeren, aangezien u zich houdt aan wat de wet vereist. In deze sectie zullen we de stappen bekijken om een ​​raamairconditioner op te laden.

Stap #1. Controleer het probleem

De meest voor de hand liggende reden waarom uw airconditioner niet zo koude lucht lijkt af te geven, is dat er iets mis is met het koelmiddel. Hoe weet u zo zeker dat uw airconditioner niet goed koelt zoals hij oorspronkelijk is ontworpen? Je kunt er niet alleen zeker van zijn op basis van hoe je je voelt, toch? Maak daarom gebruik van een thermometer.

Meet eerst de kamertemperatuur. Plaats vervolgens de thermometer een minuut op de luchtbehandelingsunit en noteer deze waarden. Los het verschil tussen deze twee op. Als het antwoord hoger zou zijn dan 20 graden Fahrenheit, dan kun je zeggen dat er niets mis is met het koelmiddel.

Als het antwoord echter 10-20 graden Fahrenheit zou zijn, heeft het koelmiddel waarschijnlijk lekkage. Een waarde lager dan 10 graden Fahrenheit is een indicatie dat er een ernstiger probleem is met uw airconditioner. Deze keer moet u een professionele HVAC-technicus raadplegen.

Stap #2. Identificeer waar het lek vandaan komt

Eerst moet je hem natuurlijk uit het stopcontact halen en uit het raam verwijderen. Kies een plaats waar u een omvangrijke taak kunt uitvoeren – ja, deze is dat. Verwijder het paneel van uw airconditioner. Het kan worden gedaan door gewoon je twee blote handen te gebruiken, of je moet misschien een schroevendraaier gebruiken. Als je een onderdeel ziet dat lijkt op een auto-accu en waarschijnlijk zwart is getint, dan is dat de compressor.

Aan de compressor zijn twee prachtige lijnen bevestigd die naar het mainframe van de airconditioner gaan. Deze staan ​​bekend als koelmiddelleidingen waar hoge druk optreedt. Om vervolgens te detecteren waar het lek vandaan komt, zijn er verschillende methoden om dat te doen. Als u de bron van lekkage al hebt gevonden, overweeg dan de mate van warmte-energie in Btu. Als je 15.000 Btu of minder hebt, dan komt dat in aanmerking voor het gebruik van Freon-kit om je probleem op te lossen.

Stap #4. Gebruik Freon om het probleem op te lossen

Zorg er eerst voor dat u de specificaties van de airconditioner bestudeert, vooral het soort koelmiddel dat het bevat. Het is een goede zaak als de technicus die u hebt ingehuurd al een complete set apparatuur heeft om Freon te gebruiken. Vervolgens is er tussen de twee koelmiddelleidingen slechts één waar u freon kunt toevoegen.

Het is meestal de grotere, of als je het geluk hebt een airconditioner te kopen die aangeeft in welk gebied Freon moet worden toegevoegd, dan is dat geweldig. Nadat u het hebt gevonden, sluit u daar een kraanventiel aan. De opgegeven instructies staan ​​meestal vermeld in de documenten van de door u gekochte klep. Volg het zorgvuldig. Vervolgens moet u weten dat het lek in de koelmiddelleidingen er ook voor heeft gezorgd dat er wat lucht binnenin is opgehoopt. Jouw volgende taak is om deze ongewenste lucht te laten ontsnappen.

Bevestig de buizen op de juiste manier aan het koelmiddel, volgens de instructies. Zet de airconditioner 3-5 minuten op het maximum om de aanhoudende Freon te laten stromen. Hierna kunt u de Freon-container nu aansluiten op de daarvoor bestemde buis. Zorg ervoor dat het goed past. Dan is het nu tijd voor u om de Freon-klep te openen. Draai het ventiel waar de Freon-container aan zit minimaal 2 seconden los.

Hierdoor wordt alle lucht volledig uit de koelmiddelleidingen verwijderd. Om tot slot de koelmiddelleidingen met freon te vullen, hoeft u alleen maar de kleppen van de meter te openen. Gewoonlijk is het moment waarop u het opladen moet stoppen, wanneer de manometer 70 psi raakt. Koppel alles los en sluit de openingen, dan ben je klaar!

Laatste woorden

Aan het einde van dit artikel hoop ik dat u hebt geleerd hoe u een raamairconditioner kunt opladen. Alvast bedankt voor het lezen tot op dit punt. Uw tijd en moeite worden zeer op prijs gesteld!