7 effectieve manieren om een ​​deken op een bed te stylen

Als je je slaapkamer gezelliger dan ooit wilt maken, kan het helpen om te leren hoe je een plaid op een bed kunt stylen!

 

Er zijn veel manieren om dit te doen, zoals het toevoegen van lagen, het plaatsen van een rand of hoek, en nog veel meer.

 

Het doel van het stylen van een plaiddeken is om je kamer er comfortabel uit te laten zien en aan te voelen.

 

Er zijn sommige stijlen waarbij het expres is om de plaid er rommelig uit te laten zien. Wees echter voorzichtig, want overdrijven kan slordig overkomen, wat geen prettig gezicht zou zijn.

 

Blijf lezen terwijl we je manieren presenteren om je plaid op het bed te stylen en hoe je het goed doet!

 

Hoe een deken op een bed te stylen als een professional

 

Methode #1. Drapeer over je hoofdeinde

Een manier om je plaid te stylen is door hem over je hoofdeinde te leggen. Als je leuk textiel hebt, wat is dan een betere manier om het te laten zien dan door het letterlijk te plaatsen waar iedereen het kan zien?

 

Dit kan ook uw oude houten of gestoffeerde hoofdeinden herstellen en een nieuwe stijl geven.

 

Je kunt het afmaken met enkele decoratieve kussens om de stijl van de deken aan te vullen. Hier zijn enkele werpdekens en kussencombinaties die u kunt uitproberen.

 

Methode #2. Lagen toevoegen

Laat je plaid groter lijken door wat lagen aan je inrichting toe te voegen!

 

Begin met het plaatsen van een deken als basis. Het moet neutraal gekleurd en getextureerd zijn, zodat het de kleur en print van je plaid meer naar voren kan brengen.

 

Drap vervolgens je kortere deken over je beddeken. Als je je zorgen maakt over welk paar er goed uit zou zien, kies dan voor vergelijkbare tinten, maar met een andere textuur.span

 

Methode #3. Plaats het aan de rand van je bed

Een andere manier om je plaid te stylen is door hem op het voeteneinde van je bed te leggen.

 

Dit is de meest voorkomende en gemakkelijkste van alles in deze lijst. Je hoeft alleen maar je deken op te vouwen en op het voeteneinde van je bed te leggen.

 

Als je een kingsize of queensize bed hebt, komt je sprei misschien niet eens tot het einde van je matras. Zorg ervoor dat je het in het midden plaatst, zodat het er niet slordig uitziet.

 

Methode #4. Probeer een diagonale vouw

Doe een diagonale vouw om het er moeiteloos en huiselijk uit te laten zien.

 

Pak je deken en vouw hem in tweeën of in drieën, afhankelijk van de grootte. Drapeer het vervolgens op een van de twee hoeken aan het voeteneinde van uw bed.

 

Als je dit doet, krijg je die asymmetrische look die er goed en uitnodigend uitziet. Deze optie vereist minimale inspanning en voegt een opvallende tint toe aan uw kamer.

 

Methode #5. De hoekworp

De hoekworp past bij elk interieurontwerp of elke esthetiek die je in je slaapkamer hebt.

 

Doe dit door uw deken in de lengte op te vouwen en vervolgens dubbel te vouwen. Plaats het vervolgens op de hoekrand van uw bed.

 

Eén tip bij het plaatsen van een plaid: vouw het niet perfect recht en glad. Het ziet eruit als een gewone deken.

 

Probeer het een beetje te verknoeien om het er aantrekkelijker uit te laten zien.

 

Methode #6. Leg het volledig op je bed

Gooidekens zijn altijd kleiner dan je bed.

 

Als je een oude plaiddeken hebt en deze nog niet wilt weggooien, kun je deze gebruiken als stoffen wandtapijt of als poster. Geef je oude en kleine deken wat pit en leg het op je bed.

 

Probeer de deken in het midden te leggen en laat de symmetrie die rustgevende sfeer in de kamer verspreiden.

 

Methode #7. Vouw geen nepbont plaid

Plooien van imitatiebont zijn dekens die je beter onaangeroerd kunt laten.

 

Je moet die weelderige vacht niet verbergen, maar tentoonstellen en over je bed draperen. Dit soort deken is beter als je het rommelig achterlaat.

 

Weet je dat imitatiebont net zo goed werkt als dierenbont? Het gaat langer mee dan de echte, en niet te vergeten, dierproefvrij!

 

Wat is een plaid?

Een plaiddeken is een decoratieve doek die je kunt gebruiken om een ​​bepaalde kamer gezelliger te maken. Het blijft natuurlijk een deken. Je kunt het gebruiken om lekker in te kruipen voor wat warmte.

 

Het belangrijkste verschil tussen dit en een echt beddeken is het formaat. Gooidekens zijn aanzienlijk kleiner en dunner dan de echte, met de gebruikelijke lengte van 50 bij 60 inch.

 

Dekens worden meestal alleen in bed gebruikt, terwijl plaids kunnen worden gebruikt als decor voor de slaapkamer, woonkamer of een ander deel van uw huis.

 

Ze hebben meestal leuke, kleurrijke en unieke ontwerpen. De reden hiervoor is dat plaids gemaakt zijn om gezien te worden.

 

Ze zijn over het algemeen gemaakt van polyester, katoen, wol en nepbont voor hoogwaardige kwaliteit.

 

Conclusie

Gooidekens zijn een veelzijdig decor. Ongeacht het weer, je kunt het het hele jaar door gebruiken.

 

Hoewel het als versiering in huis wordt gebruikt, kun je er nog steeds lekker tegenaan liggen terwijl je een boek leest of tv kijkt.

 

Hoewel plaids je niet de warmte van een echte quilt geven, geven ze toch extra comfort.

 

Nu je weet hoe je een plaid op een bed moet stylen, kun je er een aanschaffen en je slaapkamer inrichten volgens jouw stijl en esthetiek!