Een waterdichte matrashoes wassen in 3 stappen

Als je niet zeker weet hoe je een waterdichte matrashoes moet wassen, volg dan deze drie stappen. Dit zijn de gebruikelijke procedures voor het reinigen van een waterdichte matrashoes om ervoor te zorgen dat u uw product niet bederft. We bespreken ook de juiste manier om een ​​waterdichte matrashoes te drogen.

Heb je een gewone matrashoes? Kijk gerust ook eens in deze handleiding voor het reinigen van matrasbeschermers. Onthoud dat bedovertrekken net zo goed moeten worden onderhouden als ander beddengoed.

Hoe maak je een waterdichte matrashoes schoon

Stap 1. Zoek het waslabel

Zoek het onderhoudslabel van de waterdichte matrashoes om de instructies van de fabrikant te controleren. U moet de reinigingsinstructies volgen om te voorkomen dat uw waterdichte materiaal per ongeluk wordt beschadigd. Bevestig het waslabel als het in de machine kan worden gewassen, maar als je het label niet kunt vinden, raadpleeg dan de klantenservice van het merk van je hoes.

Stap 2. Stel de wasmachine dienovereenkomstig in

De meeste waterdichte matrashoezen op de markt maken het gebruik van de wasmachine mogelijk. Volg de aanwijzingen op het label om de instelling te kennen, zoals de specifieke aanbevolen temperatuur voor uw waterdichte matrashoes. Het meest voorkomende temperatuurbereik is 40 tot 90 graden.

Waarom is het volgen van de aanbevolen temperatuur cruciaal? Waterdichte matrashoezen gebruiken meestal materialen zoals vinyl om ze waterdicht te maken. Als u een zeer hoge temperatuur gebruikt, kunt u de vinyllaag beschadigen en de waterdichte eigenschap van de hoes verliezen.

Stap 3. Gebruik de aanbevolen cyclus en reinigingsmiddelen

Over het algemeen wil je het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen op je waterdichte bedovertrek vermijden. U wilt het echter toch grondig reinigen vanwege het vuil, de geur en de vlekken die zich op het materiaal hebben opgehoopt. U kunt beginnen met witte azijn op een hele wascyclus, gevolgd door een mild wasmiddel op de tweede cyclus.

De cyclus kan ongeveer een uur duren om ervoor te zorgen dat vuil en ziektekiemen op de matrashoes volledig zijn verwijderd. Vergeet niet om uw waterdichte matrashoes niet te veel te wassen, omdat het materiaal dan te veel kan slijten. Als het wasetiket het giswerk voor de duur van de cyclus elimineert, dan is het veel beter.

Moet ik een matrasbeschermer wassen voor gebruik?

U moet de nieuwe waterdichte matrashoes wassen voordat u deze gebruikt. Dit zal het materiaal zachter maken om de installatie te vergemakkelijken. U zult er ook zeker van zijn dat het vrij is van kiemen, geur of vuil dat zich in de verpakking heeft opgehoopt. Als het merk lauw water niet afraadt, zou het ideaal zijn om te zorgen voor goede sanitaire voorzieningen.

Hoe vaak moet je je matrasbeschermer wassen?

Waterdicht of niet, je matrashoes moet je elke twee maanden schoonmaken. De frequentie hangt ook af van hoe je het gebruikt of als het erg vervuild is. Onthoud dat het wordt blootgesteld aan vuil en olie, dus het wassen van de matrasbeschermer moet deel uitmaken van je slaapkamerreinigingsroutine.

Huiseigenaren kunnen ervan uitgaan dat waterdicht zijn betekent dat ze niet vaak hoeven te worden gewassen. Maar zelfs als het morsvrij is, is het het beste om de hoes regelmatig te onderhouden. We raden je ook aan om deze handleiding over het schoonmaken van een bovenmatras te raadplegen, omdat deze ook vies wordt.

Hoe maak je een waterdichte hoes schoon?

Kun je een waterdichte matrashoes met andere items schoonmaken?

U kunt uw matrashoes samen met andere items in de wasmachine reinigen. De nadruk ligt echter op het controleren van de reinigingsvereisten van hun materialen. De kleding of handdoeken die je met de hoes wast, moeten dezelfde aanbevolen instellingen in de wasmachine hebben.

Bovendien brengen sommige materialen hun kleurstof over op andere items in de wasmachine. Overweeg om een ​​textielbloedingstest uit te voeren op de dingen die u met de matrashoes wast om mogelijke vlekken te voorkomen. Beter nog, was alleen dezelfde gekleurde items.

Niet doen bij het wassen van een waterdichte matrashoes

Kun je droogvellen gebruiken met een waterdichte matrashoes? Helaas is het wassen van de matrashoes met droogvellen een no-no omdat deze wat slijtage aan het materiaal kunnen veroorzaken. Ze zouden tenslotte niet eens profiteren van de waterdichte hoes zoals bij andere stoffen die gevoelig zijn voor statische elektriciteit.

Gebruik bovendien nooit bleekmiddel bij het wassen van de matrashoes, omdat dit te hard is voor het waterdichte materiaal. Om dezelfde reden wil je ook hoge temperaturen en warm water vermijden. En tot slot, probeer nooit om de waterdichte matrasbeschermer te strijken, zelfs niet als het verleidelijk is vanwege kreuken na het wassen.

Kan een waterdichte matrasbeschermer in de droger?

De beste manier om een ​​waterdichte matrasbeschermer na het wassen te drogen, is door hem aan de lucht te laten drogen aan een drooglijn. Leg de hoes over de lijn zodat de waterdichte kant naar binnen is en niet in contact komt met clips en haringen wanneer de hoes op zijn plaats wordt vastgezet. Houd er echter rekening mee dat sommige waterdichte matrashoezen met voorzorgsmaatregelen in de droger kunnen.

Kun je waterdichte matrashoezen in de droogtrommel drogen?

Je kunt een waterdichte matrashoes in de droogtrommel drogen, zolang je maar een lage of warmteloze stand hebt. Onthoud dat hoge temperaturen het waterdichte materiaal kunnen aantasten. Het zou zonder risico zijn om ervoor te kiezen om het buiten te drogen als je niet zeker bent over de instellingen van je droger.

Conclusie

Waterdichte matrasbeschermers maken het reinigen tegen vloeistoffen gemakkelijker. Het is echter nog steeds belangrijk om te weten hoe je een waterdichte matrashoes moet wassen om de levensduur te verlengen en een goede slaapkamerhygiëne te behouden. In deze tutorial hebben we drie stappen doorlopen: het label controleren, de wasmachine hierop instellen en de juiste producten gebruiken.

We hopen dat je de do’s en don’ts van de procedure hebt onthouden. Laat het ons weten in de comments als je nog vragen hebt!