Hoe maak je een eenvoudig kippenhok met open voorkant
Hoe maak je een eenvoudig kippenhok met open voorkant | Landbouw

Hoe maak je een eenvoudig kippenhok met open voorkant

  • Post category:Landbouw

Ik wil in dit artikel het ontwerpconcept, de basisfuncties, enkele andere verschillende factoren en twee soorten open kippenhokken bespreken.

Kippen moeten comfortabel zijn in het hok

Het moet zo zijn ontworpen dat u ofwel gemakkelijk het hok kunt betreden en gemakkelijk door het hele gebied kunt lopen, of het moet zo zijn ontworpen dat u elk onderdeel van buitenaf kunt bereiken door uw handen uit te strekken.

Roofdieren kunnen worden gestopt door de kippen pijn te doen.

Het moet bijdragen aan de gezondheid van een kip en voorkomen dat ze ziek worden.

De meeste pluimveehouders geven de voorkeur aan kippenhokken met lange doorlopende afmetingen, en het kippenhokmodel met open voorkant is de beste. De kippenhokken met open voorkant waren in de beginperiode populair vanwege een breed scala aan voordelen. De structuur heeft echter ook nadelen.

Dit model is aanzienlijk handig voor seizoenen zoals zomers en winters. Tijdens de extreme weersomstandigheden zoals zware regen of koude winter, worden de kippenhokken met open voorkant als de beste beschouwd omdat ze een goede luchtventilatie mogelijk maken. Ze zorgen er ook voor dat voldoende zonnestralen ook naar de kippen kunnen reiken, wat gezonder is in de zin dat duisternis kippen inactief maakt.

De basisfuncties van open huis kippenhokken

Onderdak: het beschermt de kip tegen wind, zon, sneeuw en regen. Zet je open huis kippenhok zo op dat winderige en koudere hoeken gesloten blijven.

Voldoende zonlicht: je moet je kippenhok zo opbouwen dat de opening naar de zonniger kant wijst. Een maximale opening aan de voorkant zorgt voor voldoende zonlicht en frisse lucht.

Ventilatie: Het kippenhok met open voorkant is het beste model dat een goede ventilatie voor de kippen mogelijk maakt. De scherpe dampen die door de uitwerpselen van de kip worden geproduceerd, kunnen grotendeels worden verwijderd door een geschikte luchtstroom, waardoor de kip gemakkelijk kan ademen.

Bescherming: sluit de opening aan de voorkant ‘s nachts goed af zodat u uw kippen kunt beschermen tegen slangen, vossen, katten, civetkatten, etc.

De kippenhokken met open voorkant kunnen van twee soorten zijn

Draagbaar: draagbare kippenhokken hebben veel voordelen. De kippen op zoek naar wormen slijten vaak de vloer van het hok, om de vloer te fixeren kun je het hok af en toe aan de andere kant van de achtertuin verschuiven en wat snelgroeiend gras planten dat op zijn beurt de grond herstelt in een snelle tijdspanne. Deze praktijk houdt uw grond gezond en hygiënisch.

Vaste hokken: De grote kippenhokken zijn normaal gesproken vast in de natuur. Als het kippenhok dat je hebt gekocht van dit type is, moet je heel verstandig genoeg zijn om de vloer te selecteren. In dit geval zal een betonnen vloer met wat kunstmatige zachte hoezen eroverheen werken. De kippenuitwerpselen maak je gemakkelijk schoon door de kunstmatige zachte hoezen schoon te maken.

Er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van kippenhokken

Het zou helpen als je veel factoren in overweging zou nemen, zoals het aantal kippen, het ras en de grootte, volgens de onderzoeken hadden middelgrote hokken minstens 1,5 vierkante voet ruimte nodig.

Rekening houdend met de factoren, zijn de verschillende soorten kippenhokken met open voorkant als volgt.

Cocoon uitgekomen kippenhokken: Dit kippenhok met open voorkant wordt geleverd met een koord nachtluik. De open voorkant heeft een kippenhok en ren, beide gecombineerd in één unit. Daarom biedt het zowel warmte als veiligheid tegen de roofdieren. De structuur is gemaakt van massief hout; vandaar dat het stevig genoeg is. De normale afmeting is 220 × 75 × 114 cm; als u de hokken in een kortere ruimte plant, dan is dit de ideale voor u. Een schuifdeur scheidt de ren. Afneembare zitstokken en volgende bak in het hok maken de kippen comfortabel & amp; gezellig om te slapen. De vloer is voorzien van een rubberen materiaal; daarom is het gemakkelijk wasbaar en geeft het ook warmte aan de kippen.

Goedkopere kippenhok met open voorkant: Dit is een ander model dat een combinatie van ren en kippenhok biedt. Het is geschikt voor drie tot vier kippen. Het heeft een zitstok en een nestkast, wat het erg comfortabel maakt voor de kip. De afmeting van dit kippenhok is normaal gesproken 175 × 66 × 100 cm. Het is kleiner dan de uit de cocon uitgekomen kippenhokken en is ook minder duur. De structuur is opgebouwd uit de combinatie van kunststof en hout; daarom is het lichter in gewicht in vergelijking met het eerdere model.

Voel je goed in een groot kippenhok: Dit is weer een andere variant van een kippenhok met open voorkant. Het heeft geen ingebouwde run. Afhankelijk van de grootte van de kippen is er plaats voor 7 tot 8 kippen tegelijk. De normale afmeting is 85 × 115 × 90 cm, en het is gemaakt van Firwood bevestigd met lijm en schroef. Nagels worden niet gebruikt tijdens het maken. Hij past in twee nestkasten en drie slaapstokken. U kunt de opening aan de voorkant ‘s nachts vergrendelen om de kippen te beschermen tegen roofdieren zoals slangen, vossen, katten en vele anderen.

Huisdieren keizerlijke hokken en ren: Dit is het model dat weer het hok ondersteunt en samen onder één dak loopt. Dit model biedt plaats aan 6 tot 7 vogels tegelijk. Het totale overdekte oppervlak kan maximaal 250 × 76 × 103 cm bedragen. Het biedt de beste buitenren voor uw kippen. In het hok kunnen 2 tot 3 uitneembare zitstokken en nestkasten worden bevestigd. Het dak van het hok kan ook worden geopend om het hele oppervlak schoon te maken. De ren is goed beschermd tegen roofdieren, vooral vossen, omdat het een gaas heeft opgebouwd uit gegalvaniseerd staal. Het is een van de duurste kippenhokken met open voorkant en is gemaakt van behandeld hout, dat diervriendelijk is. De uittrekbare bak van gegalvaniseerd metaal is het unieke kenmerk van dit model.