Hoe zich op 4 eenvoudige manieren te ontdoen van Asp-rupsen

Bent u op zoek naar manieren om rupsen in uw tuin te verwijderen? Misschien zag je terwijl je door je prachtig onderhouden tuin liep, een groep kleine motten eromheen vliegen. Je dacht waarschijnlijk niet dat het een probleem was totdat je een lange, harde blik wierp op de mot die net op een van je sierheesters was geland.

Een nadere blik op de Asp-rups

De adderrups, ook wel bekend als de puss-rups, wordt gekenmerkt door zijn lange haren en het flanelachtige uiterlijk van zijn vleugels. Voor het geval je het niet weet, dit is toevallig een giftig stekend wezen dat je niet in je botanische oase zou willen hebben. In de meeste gevallen zien tuinliefhebbers deze wezens meestal tijdens bepaalde periodes van het jaar, vooral wanneer het klimaat overwegend droog is.

Ze zien er schattig en harig uit

De kleuren van deze ongewenste insecten kunnen grijs, geel, blond of roodbruin zijn en de vorm lijkt bijna op een traan. Wat de asp-rups echter onderscheidt, zijn de lange en zijdeachtige haren die veel op pels lijken.

Kinderen die ze zien, grommen zelfs vaak over hoe schattig en harig deze wezens zijn. Velen van hen maken de fout deze rupsen aan te raken. Om deze reden is het het beste om uw kinderen te adviseren het niet aan te raken als ze er een in uw tuin zien.

Ze voeden zich met gebladerte

Net als elk ander type rups, zal de adderrups het gebladerte van verschillende soorten bomen en struiken niet kunnen weerstaan. Ze zouden zich graag tegoed doen aan de bladeren van iepen, eiken, pecannoten, hackberry’s en hollies zonder er twee keer over na te denken.

Ze zijn extreem gevaarlijk

Hoewel dit ongedierte zelden ernstige schade toebrengt aan uw favoriete planten, kunnen ze een gevaar voor de gezondheid vormen voor u en uw dierbaren. Kinderen en ouderen zijn meestal degenen die vatbaar zijn voor hun angel.

Het giftige haar van de roofzuchtige rups nestelt zich in de onbedekte huid van iedereen die ze aanraakt.

Onnodig te zeggen dat deze rupsen een enorm gezondheidsrisico vormen voor iedereen die ermee in contact komt. Het is ook belangrijk op te merken dat hoe ouder en groter de adderrups is, hoe meer gif het draagt.

Wat gebeurt er met een persoon die wordt gestoken door een as-rups?

De slachtoffers van de roofzuchtige rups klagen meestal over onmiddellijke pijn die optreedt op de plaats van de angel. Binnenkort zal een roodachtig, rasterachtig patroon snel duidelijker worden op de steekplaats. Opgemerkt kan worden dat dit patroon veel lijkt op het patroon van de giftige stekels van de roofzuchtige rups.

Andere mogelijke symptomen zijn onder meer hoofdpijn, misselijkheid en braken. Andere, meer ernstige effecten van de angel van een roofzuchtige rups zijn ademhalingsproblemen of shock.

Tips om zich te ontdoen van as-rupsen

Wees voorzichtig als je merkt dat je te maken hebt met een adderrups. Deze wollige, harige, onschuldig uitziende tuininsecten kunnen iets gemeens zijn. Hier leest u hoe u zich veilig kunt ontdoen van asp-rupsen:

Tip 1: bescherm uzelf en uw gezin

Zodra er een besmetting met een adderrups is gedetecteerd, moet u iedereen in uw huishouden adviseren om het gebied uit de buurt te houden, zodat ze niet worden gestoken. Zorg er vervolgens voor dat u goed gekleed bent om de kwestie af te handelen.

Aangezien het voor deze wezens mogelijk is om plotseling uit bomen te vallen zonder dat je het merkt, moet je de besmette gebieden niet betreden zonder een hoed met brede rand, een shirt met knopen in de nek en stevige en zware rubberen handschoenen. Inspecteer uw kleding zo vaak mogelijk. Mocht je een roofzuchtige rups op je kleding zien, verwijder die dan met je gehandschoende hand en plaats ze in een bakje dat zeepsop bevat om hun lot te bezegelen. Spoel deze wezens door de afvoer.

Tip 2: leun nergens tegenaan zonder het oppervlak te controleren

Voor het geval je het niet weet, hebben volwassen roofblei-rupsen de neiging hun voederplekken te verlaten om een ​​andere plek te zoeken waar ze een cocon kunnen spinnen. Als ze naar een andere locatie verhuizen, kunnen ze ergens in de besmette tuin kruipen. Om deze reden is het het beste om niet tegen een oppervlak te leunen of te gaan zitten zonder eerst te controleren op de aanwezigheid van deze rupsen.

Tip 3: gebruik rozemarijnolie

Wist je dat rozemarijnolie een natuurlijk bestrijdingsmiddel kan zijn? En het beste is dat ze de nuttige insecten die de roofblei-rupsen doden niet zullen schaden. Pak een spuitfles en doe er rozemarijnolie in. Spray het op elke asp-rups die je ziet.

Hoewel je met traditionele pesticiden altijd rupsen kunt elimineren, raden experts dit af. Omdat dit soort pesticiden ook de natuurlijke vijanden van de roofrups elimineren, loop je het risico op een herbesmetting in het volgende seizoen.

Tip # 4: gebruik Bacillus Thuringiensis (Bt)

Als je niet geïnteresseerd bent in het jagen op of omgaan met deze rupsen, kun je gewoon gaan voor de meest effectieve oplossing genaamd Bacillus Thuringiensis (Bt). Dit zijn bacteriën die van nature in de bodem voorkomen en het is bekend dat ze de rupsen van de adder elimineren door hun maagwand te beschadigen. Of je nu Bt in poeder- of vloeibare vorm hebt, stof of vernevel het gewoon op je planten.

Maak je geen zorgen, Bt zal geen schade toebrengen aan mensen, je planten, huisdieren en andere nuttige insecten. Het is alleen giftig voor rupsen en andere wormen en motten die uw tuin kunnen vernietigen.

Bent u van plan om een ​​poging te wagen om olytunnelGardening te proberen?

Houd jezelf er niet van tegen om in de tunnel te gaan. Behalve dat je meer controle hebt over de kweekomgeving van je planten, kan dit ook helpen om die roofzuchtige rupsen op afstand te houden. Nu je weet hoe je rupsen kunt verwijderen, moet je ze zo snel mogelijk aanpakken!