6 handige doe-het-zelf-stappen voor het uitvoeren van bodemfumigatie

Heeft u wel eens last van ongedierte in uw tuin en vraagt ​​u zich af hoe u er vanaf komt? Hier leest u hoe u grondontsmetting kunt doen om u te helpen van dat vervelende ongedierte af te komen.

Bodemontsmetting is een vorm van ongediertebestrijding waarbij de chemicaliën die u gebruikt, na het aanbrengen in een gasvormige substantie veranderen. Het is zeer effectief bij het opruimen van ongedierte in uw tuin, of als u een boerderij heeft, is het geweldig om daar te gebruiken.

Hoewel grondontsmetting veel voordelen kan opleveren, zijn er ook risico’s die u moet kennen bij het ontsmetten. Een deel ervan heeft een langetermijneffect op een persoon, en een deel heeft een kortetermijneffect.

Wat is bodemontsmetting?

Misschien vraagt ​​u zich af wat bodemontsmetting is. Bij toepassing op de grond is het een soort bestrijdingsmiddel dat een gasvormige substantie vormt om de plantengroei en de productie van gewassen te verstoren.

U kunt bodemontsmetting gebruiken in alle hoogwaardige gewassen die u heeft en de boeren voordelen bieden bij het bestrijden van verschillende plagen, waaronder nematoden, onkruid, schimmels, insecten en bacteriën.

Omdat het een gevaarlijke chemische stof is, heeft de United States Environmental Protection Agency (EPA) enkele essentiële veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd die u moet nemen om veilig te zijn. De veiligheidsvoorschriften waarborgen de veiligheid van de persoon die de fumigatie uitvoert en de omstanders die door de fumigatie kunnen worden getroffen.

Belang van bodemontsmetting

Nu zullen we uw vraag beantwoorden, is bodemontsmetting nodig? Het landbouwveld produceert oliezaden, tabak, peulvruchten, voedselgranen, hout, specerijen, textiel en nog veel meer dat de meerderheid van de geëxporteerde producten werd. Ze zijn vatbaar voor plagen, zowel in opslag als als gewas.

Een plaagplaag kan hoofdpijn veroorzaken als deze niet correct wordt opgelost; bovendien kan het uw inkomsten en gezondheid aanzienlijk beïnvloeden als u ooit eet wat u oogst. Daarom moet u uw grond ontsmetten om een ​​ongediertevrij gewas te krijgen.

Wat zijn de nadelen van bodemontsmetting?

Ondanks het grote voordeel van bodemontsmetting, zijn de nadelen ervan dat, aangezien het uit agressieve chemicaliën bestaat, het elk levend organisme in het gebied van zijn effect kan doden, inclusief die organismen die u kunnen helpen ongedierte te bestrijden.

Het doden van die organismen die u kunnen helpen ongedierte te bestrijden, is van vitaal belang om uw gewassen gezond te houden. Daarom moet u weten welke organismen in uw tuin leven voordat u de grond gaat ontsmetten.

Hierdoor kan een kwekerij van planten flink worden aangetast.

Een ander nadeel van bodemontsmetting is de overlast die het kan geven aan de huiseigenaren. Aangezien u invasieve chemicaliën gaat gebruiken om te ontsmetten, moet u een paar dagen in een gebied wonen dat erdoor kan worden aangetast totdat het effect van de chemische stof is uitgewerkt.

6 stappen om grondontsmetting uit te voeren

Hier geven we u stappen voor het ontsmetten van uw grond.

Stap #1. Kies welk product u wilt gebruiken

Je moet eerst kiezen welk product je wilt gebruiken. Fogger-bommen zijn het beste type product dat je kunt krijgen voor begassing.

Houd bij het kopen rekening met hoe groot het gebied is, met wat voor soort ongedierte u te maken heeft en wat uw budget is. Ga niet overboord om het ongedierte te verwijderen.

Hier leest u hoe u de juiste hoeveelheid pesticide kunt berekenen voor uw begeleiding.

Stap #2. Heb een plan

Fumigatie is niet zo eenvoudig als je dacht; het heeft veel technische details nodig. Zoals hierboven vermeld, is het noodzakelijk dat u het getroffen gebied evacueert om veilig te zijn.

Daarom is een plan hoe je dit gaat uitvoeren een must.

Stap #3. Thuisvoorbereiding is nodig

Aangezien u te maken heeft met een invasieve chemische stof, moet u ervoor zorgen dat alles dat door gas kan worden aangetast, zoals huisdieren, uw gezin of zelfs uw keuken, veilig is en niet wordt aangetast door de begassing.

Volg zorgvuldig alle instructies die zijn geschreven toen u de rookbom kocht, de instructie kan voorzorgsmaatregelen bevatten en u wordt dringend verzocht deze op te volgen.

Stap #4. Zet de rookbom op

Nogmaals, u moet de instructies van het product volgen. Het bevat de preventieve maatregelen die u moet nemen, hoe u de rookbom opzet, hoe u de rookmachine opzet, hoe u uw huis voorbereidt en alles wat u moet weten.

Stap #5. Wacht tot het effect klaar is

Zoals hierboven geschreven, moet je enkele dagen wachten voordat de gasvormige substantie is uitgewerkt. Als u niet wacht tot het product is uitgewerkt, kan dit uw gezondheid aanzienlijk beïnvloeden en zelfs uw leven in gevaar brengen.

Stap #6. Hulp krijgen

Aangezien bodemontsmetting een lange en gecompliceerde taak is, raden wij sterk aan om dit door professionals te laten doen. Door de professionals hun werk te laten doen, kunt u voorkomen dat u wordt geschaad door de toxiciteit van de chemicaliën.

Omdat ze opgeleide professionals zijn, zullen alle noodzakelijke preventieve maatregelen worden genomen en u behoeden voor het gedoe van zelf ontsmetten en uw gezondheid in gevaar brengen.

Conclusie

Wanneer u dit deel van het artikel bereikt, hebt u geleerd hoe u bodemontsmetting kunt doen, de voordelen en het belang en de nadelen ervan. Aangezien je nu kennis hebt over dit onderwerp, kun je doorgaan en je grond ontsmetten.