Hoe jute gordijnen te naaien

Als u op zoek bent naar een doe-het-zelf-project voor het naaien van gordijnen, moet u zeker leren hoe u jute gordijnen kunt naaien. Jute is een ongelooflijk veelzijdig en mooi materiaal dat je kunt veranderen in mooie raamdecoraties als extra decoratie.

 

Gelukkig hoef je geen ervaren of professionele kleermaker te zijn om dit voor elkaar te krijgen. Het enige dat u nodig hebt, zijn enkele basisvaardigheden voor naaien, knippen en meten. Je kunt de zomen met de hand op hun plaats naaien of een naaimachine gebruiken om ze bij elkaar te houden.

Wat is jute?

Voordat we beginnen met het maken van gordijnen, wil je misschien < span style="font-weight: 400">een overzicht van jute stoffen. Het is meestal geweven van plantenhuiden met sterke vezels, waardoor het een ideaal geweven materiaal is voor alle gordijnen. Van dit materiaal kun je ook stoffen rollen, tassen, vloerkleden en touwen maken.

 

Het is typisch vergelijkbaar met zakmaterialen die koffie-, rijst- en aardappelproducenten gebruiken om hun goederen te vervoeren. Jutestof is een milieuvriendelijke stof die je in verschillende huisprojecten kunt gebruiken, van veelzijdige woondecoraties en tuinproducten.

 

Ondanks het rustieke uiterlijk is het eigenlijk een goedkope manier om een ​​designlook voor uw ramen te creëren. U kunt valletjes en korte gordijnen en gordijnen tot op de grond met een rijke textuur maken. Jute gordijnen passen bij formele en informele interieurontwerpen.

 

Hier is een mooi, veelzijdig en milieuvriendelijk raamontwerp. Het lijkt misschien niet erg veilig om mee te werken, maar het proces is eenvoudig. We hebben duidelijke stappen voorbereid die gemakkelijk te volgen zijn.

Stap 1: Bereid de stof voor.

Of je nu een voorraad jute stof hebt die gewoon rondslingert of van plan bent voldoende materiaal te kopen, het eerste waar je rekening mee moet houden, zijn de afmetingen van het raam en de gordijnen. Ze zullen immers als primaire basis dienen voor de gordijnstof.

 

Meet je hele raam op en bepaal de lengte en breedte van je gordijnpaneel. Vergeet voor de breedte niet de werkelijke raambreedte te vermenigvuldigen met een volheidsfactor van twee of drie. Dit zal je helpen om gordijnen met volume te krijgen en platte en doffe gordijnen te vermijden.

 

Zodra je de afmetingen van het gordijnpaneel hebt, voeg je extra inches toe voor de zoom aan de onderkant en zijkanten. Meet je gordijnroede om te bepalen hoeveel stof je nodig hebt om de roedezak aan de bovenkant te maken en op te tellen bij de gordijnmaat.

Stap 2: Snijden

Stoom je jute stof om de scherpe randen zachter te maken en de volgende stappen veel gemakkelijker uit te voeren. Trek met een richtliniaal en potlood de randen van het paneel, samen met de zij- en onderzomen. Vergeet niet de plaatsing van de hengelzakken toe te voegen. Knip je stof.

Stap 3: naaien

Leg je gordijn op je tafel of werkruimte met de rechterkant naar beneden gericht. Begin met het vouwen van de zijzomen en zet deze vast met naaipennen. Gebruik je strijkijzer op een lage temperatuur om de vouwen voorzichtig op hun plaats te drukken.

 

Herhaal hetzelfde proces voor beide zijkanten en op de boven- en onderzoom. Nadat u de zomen hebt gevouwen, vastgemaakt en gestreken, naait u de naden van uw jutegordijn. Probeer een zigzagsteek te maken met een bredere en langere steeklengte met naald en draad of een naaimachine.

 

Om de roedezakken te maken, vouwt u voorzichtig de overtollige stof aan de bovenkant, afhankelijk van uw berekende omtrek van de gordijnroede. Strijk en naai langs de onderkant van de vouw om de hengelzak op zijn plaats te houden.

 

Zorg ervoor dat u een bruine draad gebruikt die bijna onzichtbaar is wanneer deze in de jutestof wordt genaaid. Zo creëer je een perfect naadloze gordijnlook met nette en op maat gemaakte afwerkingen. Het gebruik van bijpassende draden en stofkleuren geeft uw gordijnen een professionelere uitstraling.

Stap 4: Ophangen

Neem je gordijn en schuif het op de roede. Bevestig de eindstukken of staafeindstukken voorzichtig en hang ze aan de beugel. Pas uw gordijnen aan om plooien of andere ontwerpen te vormen. Als je de voorkeur geeft aan andere methoden voor het ophangen van gordijnen, probeer dan te experimenteren met ringclips en doorvoertules.

 

Er zijn veel soorten gordijnhardware waaruit u kunt kiezen. Elk van deze methoden voor het ophangen van gordijnen geeft een ander tintje aan de algehele raambehandeling. Het hangt af van hoe u wilt dat uw ramen eruit zien.

Ontwerptips

Als je wat overgebleven jutestof hebt, kun je een extra volantgordijn maken met vrijwel dezelfde procedures. Zorg ervoor dat u de lengte aanpast aan uw voorkeuren. Valletjes bedekken meestal tot het bovenste deel van het venster om gordijnhardware te verbergen.

 

Het open geweven ontwerp van de stof maakt het geschikt voor keuken- en woonkamerramen. Het heeft ook niet veel onderhoud nodig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het af en toe conditioneren van je stof.

 

Het voegt een vleugje rustieke en huiselijke aantrekkingskracht toe aan elk huis. Probeer het te combineren met eenvoudige decoratieve staven en donkerbruine meubelaccenten om het uiterlijk te verbeteren. Je kunt het combineren met een paar doorschijnende witte gordijnen om je privacy te vergroten.

 

Voeg wat sprookjeslicht, grosgrain linten en andere decoratieve elementen toe. Alleen omdat jute minimalistisch en rechtlijnig is, wil nog niet zeggen dat je het niet kunt opfleuren met een paar decoratieve items. Laat je fantasie de vrije loop en maak mooie raambekleding wanneer je jute gordijnen leert naaien.