Waar plaats je een polytunnel in je tuin?

Heb je je ooit afgevraagd waar je apolytunnelin in je tuin moet plaatsen? Of je nu een minipolytunnel of een gewone tunnel hebt, plaats je polytunnel op de zonnigste plek in je tuin. De beste plaats zou een positie op het zuiden zijn, maar als dit niet mogelijk is, zorg er dan voor dat er minimaal zes uur zonlicht per dag komt.

Houd er rekening mee dat de temperatuur van een minikas meestal fluctueert in de zomermaanden. Zorg er daarom voor dat er voldoende ventilatie is in de hele kas als u een zonnige plek kunt vinden. Bovendien moet u ze in de buurt van een waterbron plaatsen, of u kunt irrigatie opzetten. Zelfs als u uw polytunnelin op de zonnigste plek plaatst, zullen uw planten het niet overleven zonder water.

Voor tuinders met grote achtertuinen, probeer je minipolytunnel zo te plaatsen dat je hem vanuit je huis kunt zien. Op deze manier vergeet u ze niet, ondanks een drukke dag. Als je jonge kinderen in huis hebt, probeer je polytunnel dan uit de buurt van gevaar te plaatsen.

Beschermen minikassen planten tegen vorst?

Voor kleine ruimtes is een minikas misschien precies wat u nodig heeft om uw planten tegen vorst te beschermen. De meeste mini-kassen zijn zeer betaalbaar en u kunt ze gemakkelijk binnen enkele minuten opzetten. Vergeet niet om uw polytunnelin-plaats te beveiligen; anders kan het worden gevangen door harde wind.

Er zijn verschillende soorten minikassen. Degenen met planken zijn het beste als je net bent begonnen met het planten van zaden. Andere kleine kassen zijn korter, terwijl andere op tenten lijken. De meeste van deze kassen zijn eenvoudig te monteren en demonteren.

Hoe moet je voor een minikas zorgen?

Ongeacht het type minipolytunnel dat u wilt kopen, moet u weten hoe u ervoor moet zorgen. U dient uw polytunnel na elk groeiseizoen met water en zeep te reinigen. Dit voorkomt de vorming van schimmelsporen, ongedierte en bacteriën.

Zorg er bovendien voor dat je de potten en containers schoonmaakt tot aan de grond om zuurstof toe te laten en verse compost erop plaatst. Door voor uw minikas te zorgen, kunt u het meeste uit uw investering halen en profiteert u van de voordelen van het kweken van planten in een afgesloten ruimte.

Wat kun je kweken in een minikas?

Gezien de grootte en de groeiomstandigheden kun je vrijwel alles in een kas kweken. Omdat u het klimaat en de temperatuur kunt regelen, kunt u gewassen buiten het seizoen telen. U kunt bijvoorbeeld in de winter bladgroenten kweken en andere planten die in uw omgeving niet goed groeien. De beste manier om meer te weten te komen over de do’s en don’ts van uw minipolytunnelis, is door de handleiding te raadplegen.

Is het een goed idee om in een minikas te investeren?

Kort antwoord: ja. Voor tuinders en hobbyisten kan het niet fout gaan met het kopen van een minikas.

De meeste mensen denken dat kassen gemaakt zijn van duur glas van vloer tot plafond. Hoewel er kassen van het glastype zijn, zijn er ook kosteneffectieve oplossingen voor degenen die betaalbare kassen van hoge kwaliteit willen.

Minikassen passen in die categorie en hier zijn een paar redenen waarom het een goed idee is om er in te investeren:

Ideaal voor beginners

Minikassen zijn ideaal voor mensen die hun tenen willen onderdompelen in de polytunneltechnologie maar zich daar volledig voor willen inzetten. Misschien wilt u weten hoe apolytunnel werkt voordat u een grote koopt of geeft u de voorkeur aan kleinere kassen dan grotere. Wat de reden ook is, een minipolytunnel is een perfecte optie voor beginners en tuiniers die ruimte willen besparen.

Handig voor tere planten

Tedere vaste planten hebben extra zorg TLC nodig. Door ze in een kas te plaatsen, bescherm je ze tegen vorst, overmatige hitte en harde wind. Je kunt ze tot het voorjaar binnen zetten. Als het weer gunstig genoeg is, kunt u ze in uw tuin overplanten.

Start de plantengroei en verleng het groeiseizoen

Nog een geweldige manier om apolytunnelis te gebruiken om de plantengroei op gang te brengen voordat het koude seizoen begint. Dit verlengt uw groeiseizoen, zodat u kunt genieten van een overvloedige oogst. Zodra het weer warmer wordt en er geen vorstgevaar is, kunt u gezonde planten en gewassen in uw tuin overbrengen.

Op deze manier kun je planten eerder oogsten en daarna nog wat planten. Bovendien kun je beginnen met het planten van meer zaden in de kas.

Bescherming tegen ongedierte en barre weersomstandigheden

Als de decoratieve planten in je huis vechten voor hun leven, kun je ze overbrengen naar een gezonde kweekomgeving door ze in een minikasje te plaatsen. De beste tijd om dit te doen is tijdens warme zomermaanden.

Zo zorg je voor een ideaal vochtig klimaat waar de meeste planten van houden. Kassen maximaliseren de hoeveelheid zonlicht die uw planten krijgen en halen het meeste uit de warmte. Anders dan dat, beschermt u uw planten in een apolytunnel tegen regen, wind en schadelijke insecten en beestjes die uw planten kunnen vernietigen.

Laatste gedachten over waar je je tuin kunt apolytunnelen

Minikassen zijn perfect voor beginnende en doorgewinterde tuinders. Het is een uitstekende optie voor diegenen die willen genieten van de voordelen van apolytunnel zonder een aanzienlijke investering te doen. Om het meeste uit uw kas te halen, moet u ervoor zorgen dat u weet waar u uw tuin moet apolytunnelin.